Friday, June 5, 2009

(pidomat) janji manis kwn gua!

gua ada kawan. nama kwn gua pidomat atau nama panjangnya firdaus ahmad. ahmad tu nama bapak dia, tapi itu yg wajib dipanggil. kenapa gua pilih mamat ni sebagai insan pertama yang gua nak crite. mamat ni bestfren gua. dia anggap gua bestfren dia ke tidak pun gua xtau coz kami xpernah declare mcm orang bercinta declare.

mamat pidomat ni suke bagi janji palsu kat gua.
antaranya:
1. bro, lu buat brg utk gua, nanti gua buat marketing. lu da wat brg, gua tengok brg2 tu byk kat umah gua, xkanlah gua xnak jual, sure gua jual punye!
2. jgn risau bro, gua kenal mamat2 kat petronas yang jaga IKS, sure dia bleh tlg kita.
3. bro, ada mamat u.k nak bwk brg ko pegi u.k!
4. bro, bini gua sedara ngan datuk k-link, so kita bleh tiru itu konsep utk brg lu, nanti aku bwk lu pegi jumpe datuk ni.
5. bro, buyer gua kat bentong nak bwk barang lu masuk supermarket.

ni yang terlatest, pagi tadi baru gua dapat.
6. bro, ada satu mamat ni chairman halal hub utk oversea, dia kwn segolf bapak gua, nanti2 bapak gua main golf dengan dia, bapak gua kenen2 la psl lu punye barang.

jawapan gua macam selalu: yela tu! besok meeting!

nak baca blog kwn gua nih? klik sini.

3 comments:

FdausAmad said...

lu pernah dgr sorang brader nama Alva Edison tak?,
1000 kali beb dia fail baru jadik sebijik mentol...hahahahaha

Luca De Ketiak said...

da byk nama gua dengar:
1.mamat u.k
2.buyer bentong
3.datuk k-link
4.mamat halal hub

perlukah gua mendengar satu nama lagi?

ika gawus said...

perlu2!!!!
perdana menteri US.. member chatting pidomat 2..
kn3??