Saturday, June 6, 2009

(zulkaflee zawavi) salah translation

gua dulu sekolah arab tapi sampai skang cakap arab sepatah haram gua tak tau. bersyukur gua dapat 8 subjek arab time spm coz apa yg tulih dlm paper tu sepatah haram gua tak paham. tapi ini bkn crite psl gua, tp crite psl mamat yang dok sebelah gua dalam kelas masa gua form 4.

ustaz amin yakni ustaz ajar arab kelas gua tengah mengajar kat depan. gila babi punye mengantuk time dia mengajo, dahla xpaham. member yg gok sebelah gua, zulkaflee zawavi dah bantai tido. tiba2 ustaz gua nampak zulkaflee zawavi tido, dia sound member gua tu dalam bahasa arab.

"zul, unzur saburrah."

gua mmg panik, gua bkn paham apa ustaz tu cakap. tapi member gua tu, zulkaflee zawavi rileks je, "mungkin dia paham", gua cakap dalam hati. dia bangun dari tidonya dan juga tempat duduknya, pergi kat whiteboard, padam sume apa yg ustaz arab gua tulis berjela2 yang tobat gua xphm. "Owh, ustaz suruh padam whiteboard. paham gak si zulkaflee zawavi ni rupenya." gua kagum.

tapi gampang punye zulkaflee zawavi. "unzur saburrah" tu bukan nya "PADAM papan hitam."

tapi PANDANG papan hitam!

gua maki diri gua sebab kagum dengan zulkaflee zawavi tadi!

3 comments:

shahryzan said...

sesungguhnye takde sape yg boleh mencabar confiden level En Zulkaflee Zawavi ni...

fndrocka said...

nama beliau pun mcm ada maksud sesuatu

ika gawus said...

sgt konfiden... xdpt dsgkal lgi...