Friday, August 14, 2009

(bangang ke ape) gua tetap rasa mentri tipu gua!!!!!

gua jalan2 baca blog org lain td. kalo pg2 tu, ini jelah keje gua. gua terbaca news ini.

"Kadar pengangguran domestik kemungkinan meningkat kepada 4.5 peratus menjelang akhir tahun daripada 3.7 peratus pada tahun lepas, kata timbalan menteri perdagangan antarabangsa dan industri.

“Bagi kita, ini merupakan satu angka yang tinggi dan kita tidak pernah mencecah angka yang tinggi sebelum ini.

“Pada waktu yang sama, kita sedang berusaha mengurangkan kadar pengangguran ini,” kata Datuk Mukhriz Mahathir kepada pemberita selepas melancarkan Cabaran “Internship” Negara ketiga di Petaling Jaya hari ini.

Sehingga 7 Julai lalu, Mukhriz berkata perangkaan yang dikumpul oleh Kementerian Sumber Manusia menunjukkan angka terkumpul 38,732 pekerja telah diberhentikan berikutan keadaan krisis ekonomi sekarang ini.

Selain itu, 40,662 pekerja menerima potongan gaji dan 4,112 pekerja diberhentikan sementara."

BABA la! gua sampai skang masih tak dapat kerani. gua sampai sekarang tak dapat PA. gua sampai skang tak dapat marketing exec. sampai gua nak kena post kat jobstreet. kalo kat jobsmalaysia tu serius gua cakap sume sampah!! datang keje main2. ingat kompeni ni bapak dorang punye. kompeni ni bkn jugak bapak gua punye, kompeni ni gua punye!

gua tak taula bdk2 yang menganggur ni nak keje ape sebenarnya? gua mmg panas ati. gua rasa menteri buroh ttp tipu gua. mana ada org menganggur. sume bdk2 da skang da mmg kaya. so, dorang tak yah keje.

p/s: pak mentri, jgnla mainkan ati n perasaan gua lagi!

11 comments:

[ o k e d ] said...

lu yg tanak amek gua keje!!!!huh..bkn takat p.a...gua rase skg nk jd marketing exec lu pon gua bole..gua bole bg segale2nye...cume gua da mrajuk..tanak keje ngn lu...pandang rendah kat budak2 skg..mntg2 ade cmpny sndiri..nnt gua invent bende baru mcm lu..gua ade cmpny sndirik cm lu..br gua puas!!!

sungguh duniawi ayt gua

BajuKurung said...

haha.. oked emo..

luca : lu pun same cm menteri gak.. memain psaan org yg kobar2 nk kje.. lu bg je oked nie kje pape pun, bncuhkan air lu pun dh kire ok bg dia.. xkan la sbb dia ade bf lu x kasi dia job.. bf bkn suami.. ish lu niee..

-Penyokong Kuat OKED- (hakhakhak)

[ o k e d ] said...

bk:lu jgn mntak gua ape2 cmmissn haaa

BajuKurung said...

oked : x, kali nie gua ikhlas.. kali nie je gua sokong lu.. (gua da serik-xde komisen)

Ieda said...

Emm nt arr aku anto resume kat ko...jgn xamik aku plak....hahahhaha gaji ari tu ko ckp 1 juta kan...aku terima...

puding roti said...

blm buleh agi?cian..kwn gua yg cantik manis br dpt keja lain. belum sempat gua offer dia keja tpt lu hr tu. owh. rugi besar. rugi besar.

Luca De Ketiak said...

uish.. cik puding ber'gua2'.

hahaha!

tlg la cr yg cantik manis lain cik puding. bleh teman gua bukak pose nnt.

pu3syakira said...

i boleh temankan u bukan pose (uish...i u tuu sial haha gedix abesss :p)

kasihanilah daku yg serba x penah confirm dpt keje... asyik kena reject jer sbb sopan sgt huk huk :p

AdiHana said...

huh budak2 zaman skg bukan kaya, tapi xsedar diri.

datang interview lebih kurang, akedemik tahapa2, xde pengalaman, mintak gaji juta2, tapi buat keje cam sial.
interview dorg pun dah cukup sakit hati.

menyusahkan.

p/s: sorry.aku mmg tgh emosi. kekangan di tempat keje. *sigh* (-_-")

cicakuben said...

e2 lah aku mnta keje, ko awal2 reject aku..aku skola takde tgi mn, pengalaman tuh ade byk lh..bole la jdik PA or kerani sbb aku pna keje 2-2 tuh...tp ko demand nk yg single jugak..aku yg bunting ni ko taknak...hukhukhuk..sian aku!!!
uwaaawaaa bg le aku kje!!!

cik fatihah said...

kerje ape ade?
nanti hantar resume