Wednesday, August 26, 2009

(gua) takde masa lain ke korang nak makan?

berbuka arini wat gua panas. gondol sampai lambat ke rumah. dalam kul 6.30 coz ujan. hajat gua nak pegi bazar ramadhan kat putrajaya coz nak tukar selera dari bergesel dengan gadis2 upm ke awek2 keje gomen terjejas akibat ujan lebat.

"kita pegi makan kat kedai jela." gondol bagi suggestion.

gua decide pegi makan kat taman warisan putrajaya. roti john kat sana legend. tapi bila gua sampai ape pun takde. jam da pukul 6.55. gua ajak gondol makan kat alamanda.

"o.k aku ikut kamu aje." kata gondol.

sampai kat alamanda mula2 gua tuju chicken rice shop. full house. pastu gua tuju mekdi, kfc, ayamas, a&w, pizza hut, food court, johnny kitchen, naik plak tingkap atas, pegi manhattan fisherman shop, pegi secret receipe, nando's, turun balik jenguk burger king n last skali pegi kenny rogers. sume full house.

yang gua hanginnya, gua cakap kat gondol.

"babi tul cine ni. dari tadi pukul 6 pagi sampai 7 malam dorang boleh pegi makan, kenapa waktu2 camni dorang pilih untuk makan? kenapa? why? why?"

gua bukan nak racist tapi itu kenyataaan. gondol balas ringkas.

"a'ah! dorang memang babi"

last2 gua beli kat giant je. mula2 nak makan kat taman bunga, tapi taknak bagi nampak macam kami ni gay, kami pilih kedai mamak untuk kami makan bekalan kami tadi.

huh! tragis sungguh!

11 comments:

shakinah said...

heh.

cina memang babi.

padahal kfc mcd sume tu mana ada beger babi.

apa apa tah dorang tu

Luca De Ketiak said...

huish! lu lagi racist. nama dah kfc. kentucky fried chicken. bukan kentucky fried pork. apa la lu ni..

pu3syakira said...

astaghfirullah....bkn babi...baba! sopan sket pose2 ni...

lagipun cine2 tu kan tahap anjang nak buat mcm mana..melantak 24 jam x pikir khalifah allah yg berpuase ni :)

ALiE said...

adoohhhh...
kesian kat lu~
cina tahap anjang kot,time tu gak dy nak p makan

oked said...

hahahaha..lu pernah dengar x balasan tuhan kasi cash..mcm lu ni r..lu kasi gelak ngn gua mkn beli kat mall kan..pdn ngn muka lu..angkuh lg pasni..mmg kat giant pon tbe2 sesak r..

BajuKurung said...

huhuhu.. luca, lu try la mkn kat Chaiyo Bistro.. kat Sg.Merab.. sane sume ade.. klu time2 kul 6.30 lu bru smpai putrajaya, mmg payah la.. gua org cni pun 6.30 dh ade kt umah..

sEmut said...

hah padan muke. sape suruh niat nak gesel gesel dengan makwe gomen.

puding roti said...

'last2 gua beli kat giant je. mula2 nak makan kat taman bunga, tapi taknak bagi nampak macam kami ni gay, kami pilih kedai mamak untuk kami makan bekalan kami tadi.'

ok. rangkap ni klamelmot (klakar + omel + omot)
ops. sebelum kena marah, baik gua gugurkan perkataan omot n simpan utk gua je.

;)

ayampinko said...

hala tu pun okey..layan kedai mamak pun okey..sekali sekala kan...layan jer la..

Anonymous said...

niat lu 2 btlkn dulu,bang..hahaha..
ala..bkn 2 je pangai cine neh..
cine dpn aku lagi jahanam..
time2 maghrib 2 la nk karaoke lagu opera..
len kali tepon lew dulu..wat order online ke pe..
da besa2 pn xreti2..Lily_namakuratu_

wOoWeE said...

sabor je ler...
dugaan buln poser tu namer nyer...

dwang tu bkn paham pon...
sbb dwang bukn poser...