Thursday, November 4, 2010

antara ular dan indie..


kabel telekom kat tempat gua selalu kena rembat, encik zul manager telekom tu cakap puak2 ni selalu curi. kadang2 curi time pekerja dia tengah pasang kabel.

kedai kuda yang banyak kat tempat gua, puak2 ni yang dok jaga.

rumah sampah kena bakar dekat flat dekat kawasan gua, puak2 ni yang bakar.

dinding kedai, signboard jalan kena conteng, puak2 ni la yang conteng.

opis depan gua kena baling batu tingkap pecah, puak2 ni yang baling, depan mata gua lagi.

kedai cina belakang opis gua, barang2 dorang kena angkut naik lori, puak2 ni yang angkut.

berparang mabuk2 bergaduh depan opis gua malam2, puak2 ni jugak.

dok letak radio kat motor, pasang kuat2, puak2 ni la.

besi2 tutup longkang abis kena rembat kat tempat gua, puak2 ni la yang rembat.

masa gua tulis entry ni, dok repair kete, tekan minyak kuat2, dok bukak bengkel haram, puak2 ni la jugak.

gua tak cakap apa yang gua tak nampak dan rasa, ini apa gua penah lalui. kalau lu orang kena semua ni, lu nak kata apa lagi?

toleransi la sket. negara ni bukan mak bapak gua punya tapi bukan jugak mak bapak lu orang yang punya.

cheers!

16 comments:

sisleyxmex said...

dah serupa duduk negara india dah lu ni.

Nik Saiful Anuar said...

amma.......... gua takut sama itu pembunuh, nnt die cincang, buang itu sungai dalam

nizamsani said...

takut jua.

hentakbelipat said...

hahaha..sape suroh lu rajin bukak opis dekat area puak2 tu..anjing pun frendly merayau sana sini

SUPERMAN said...

opis lu kan jalan india ke??

g0m0k9enDek said...

nak tinggal sungai rapatlah

CaPiQa said...

saya ada jiran. puak2 ni jugak. ada dua rumah kat lorong ni. nasib baik tak buat perangai. oh, diorang mazhab lain agaknya.

nak deepavali ni, siap bagi sedozen soya bean dalam kotak. katanya, boleh putihkan kulit. insya Allah, kami cuba.

peace! ;)

sastraboy said...

bapak gua cakap:

india ni memang, jahat!

gua ada member india. dia ok.

hehe.

Jarr said...

Gua pantang betul kalau lu camni.Sapa usik lu skang nih?ckp ngan gua.Cilake.

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

lepas tu...bagi lagi little india...

bangsa kaf lam ya nga..memangggg!

Anon said...

BF i puak tinted. Jgn la stereotype you. Tak adil tau!

haha said...

klise..

Esok lusa selebriti la lu kena tahan ISA

ateeka amer said...

jgn risau, lu tak dikira racist.

mohd faris bin mohd aladin said...

dah kate dah. bunuh2

schu said...

melayu kita pun ramai gak yg jahat, yg cincang org tu. mona fandey pon penah buat., malay dia tu. ape racist sgt ni.

KayNisa said...

tempat gua, suka suki dorg je nak tetak siapa2 je yg dorg suka. ngeri