Sunday, November 21, 2010

perjalanan saya pada ari sabtu yang lalu

gua menempuh perjalanan jauh dari serdang ke batang kali.

mendaki bukit ulu yam. membontoti lori coz jalannya sempit.

menyusur di tepian empangan batu.

dengan satu tujuan. nak pegi kenduri kawan awek sweet.

dan gua berasa amat kecewa.

sebab apa?

sebab dia hidang lauk ayam masak merah, gulai daging dan acar buah.

damn!

siapa yang jadi pengasas menjadikan lauk-lauk tu sebagai lauk rasmi kenduri kawen, memang gua laknat sampai tujuh keturunan!

kreatif la sket hoi!

ayam masak merah? kamon...

13 comments:

fairuz said...

dia tak cukup bajet! hahah

MOFASAD said...

art

..nOWa.. said...

apa masalahnya? datang jauh2, dapat makan2, bersyukur le hendaknya..esok lu kawen, lu buatla lauk kambing masak merah ke, ayam goreng belacan ke..kata kelainan... :)

Anonymous said...

itu la masalahnya.

bukan gua tak bersyukur tapi kalau 10 kenduri satu hari semua bagi lauk sama, apa cerita?

Nik Saiful Anuar said...

abis gua slalu g umah kawin, asyik nasi minyak jer, x de nasi lain ker, haha

Jarr said...

gua lagi prefer gulai kawah...abis lu nak apa brader?

kambing golek?

Anonymous said...

lauk2 kampung lagi dekat dihati gua.

ayam masak merah kat flat ikan ni pun ada.

nizamsani said...

megi kawah belum ada orang hidang lagi masa kenduri kahwin.

lagi bagus kalau boleh pilih perisa.

yottza said...

ok la tu ade lauk luca oi.

Anonymous said...

itu makanan klassik untuk wedding kot. yang lu buat makan hari hari sape suruh? dah tiba time memang untuk dimakan, kamon kamon plakk.

aku-alam said...

hahaha !!
mujur dapat makan..
Lain kali sebelum nak pi majlis kawen..
Tanya dulu tuan punya rumah..
Lauk apa yg ada..
baru la tak kecewa..
hehe..

petisuara said...

oi aku suka tahu ayam masak merah..nnti kawen aku,aku bg kau aym masak merah je..jgn harap nak dpt acar ke yg lain2

Anak Nakal said...

takkan lu nak nasi koboi?