Wednesday, December 1, 2010

PETROL RON97 NAIK 15 SEN SELITER MULAI ESOK equal PIG!

o.k, mood gua tak berapa baik lepas tau petrol naik rege.

ye, gua jarang guna ron97. tapi tahukah anda, tiap kali petrol naik, tak kiralah grade apa pun, harga barang juga akan naik.

gua biasa print buku. dan kebanyakan buku indie, print dengan gua dan dulu-dulu time harga petrol naik macam taik, amat menyusahkan gua untuk quote harga. arini gua bagi quotation, besok paper naik rege. memang babi!

ya, kerajaan juga akan keluarkan kenyataan, harga barang takkan naik. orang bangang je yang percaya dan macam biasa harga barang akan naik.

macam biasa juga, adalah penguatkuasa dari kementerian pengguna tangkap dan pantau peniaga yang naikkan harga ni. makcik-makcik dan pakcik-pakcik pun hepi lah sebab kerajaan cekap.

itulah yang dok ulang-ulang sampailah kita mampos.

time mengundi dapat duit rm50, terus pangkah puak-puak bagi naik harga ni.
gua bukan penyokong pembangkang dan pembenci kerajaan, cuma gua benci orang bodoh dan dahlah bodoh menyusahkan orang.

dok kira perut dan konek dia je.

pada orang-orang yang bodoh ni, gua harap lu orang mampos cepat!

10 comments:

deus X machina said...

fes

bantalijau said...

seronok kot bile petrol naik harga...
dadidu~

Hellioz said...

yay!
rege barang xkan berhenti naik
gaji sepuluh ribu tahun sekali naik

nyce...

nizamsani said...

masih terendah di asia.

Nik Saiful Anuar said...

terima kasih kepada perdana menteri kesayangan kite, 1 Malaysia, kahkahkah

SUPERMAN said...

RM500 dah masuk semalam.. boleh la naikkan harga.. yeayyy

.shin. said...

baru ah nampak kaya ye tak.

beli barang semua harga tinggi tinggi.haha

kueh bakar said...

rakyat didahulukan pencapaian diutamakan...

hehehehe

Anonymous said...

kini petrol ron95 pulak... senyap-senyap "diselaraskan" 5 sen...

pomen seksen7

MohdFaizHashim said...

teruskan hidup....
kerja lebih keras utk diri sendiri n family...........

bising2 pun bukan bole turun punya harga minyak

yg pasti turun.......HUJAN NGAN BUAH KELAPA