Monday, January 17, 2011

Vietnam dan anjing umpama isi dan kuku

Kawasan opis gua ni, dari satu tempat yang terpinggir. kini sudah membangun. Dah ada kedai hardware, kedai tomyam dan paling power MyMydin.

Sejajar dengan itu, penduduk makin bertambah. Ada india yang bukak kedai kuda, ada indon dan yang terbaru ada Vietnam.

Puak-puak Vietnam ni hobi mereka adalah main takraw. Kalau hari cuti, dorang main takraw pukul 1 petang. Memang tak tercapai dek akal orang Malaysia tapi mereka buat juga. Dahlah main takraw tu tak pakai kasut, kaki ayam je. Sebab itulah Vietnam kini merupakan antara kuasa dalam sukan sepak takraw gamaknya.

Selain daripada kawasan yang membangun, kawasan opis gua ni memang port anjing liar. Dan sebab itu jugalah, gua ada seekor anjing bernama Jack. Tapi sekarang ni Jack gua dah hilang. Gua perhati, bukan takat Jack je hilang, anjing polka dot, anjing oren dan anjing hitam pun banyak yang dah takde.

Peh, kuat makan juga orang Vietnam ni..

7 comments:

stiffler said...

Woi,jangan dibuat main warga komunis ni.

Tempat gua biawak ,ulor ,tikus semua diorang sapu.

cik sophia kirai said...

haa mase kite g hanoi dulu siap ade anjing gantung ala2 itik panggang kat sane......haaaaaaa KUCING pon ado....damn!!!

yuyu said...

jack pegi cari rose kot...

ari2 la ko kena samak?kah kah kah...

nasib baik ilang...

Rin said...

area rumah aku dulu ada org myanmar. since diorg ada kucing jalanan ilang.

Hantu Kak Limah said...

lepas main takraw..dorang lapar..tu yg p melahap anjing panggang..sedap ape...citt..haram2..najis mughalazzah tu..

Days said...

demmm komunis mmg mcm tu .btw gua post mende nih kat airport vietnam.mmg xsaba rase nak balik malaya.ade ke fesbuk pon die org banned..dasar komunis huuh

PapaseedTorres said...

aku tringat mase aku darjah 3 dlu..

cikgu aku cite die pegi china suatu ketika..

kat satu pasar pagi, ade gerai jual monyet dlm sangkar.. so ade la apek ni pegi ke gerai tu.. apek tu borak2 kejap ngan owner gerai tu.. kendian owner tu pun gi amek parang.. dilibasnye parang tu kt kepale sekor monyet tu.. trbelah 2 tengkorak monyet tu.. diambilnye otak monyet tu & masuk dlm mangkuk.. apek tu pun suap ke dlm mulut sesedap rase..

cikgu aku trmuntah on the spot..