Sunday, July 19, 2009

(pidomat) gua rasa usaha gua tak dihargai

member gua, pidomat a.k.a sembang kencang nak dpt anak arini, sehingga entry ini ditulis, gua tak tau bini dia da beranak ke belum. kalo lu nak ikuti perkembangan, klik sini.

gua tgh mengantuk tgk bola man u lwn m'sia kat bkt jalil semalam. gila bosan punye game. tiba2 pidomat msg gua.

"gua da ada kat princecourt, dtg ar lepak. bwk nasik sekali. nasik kat sini sepinggan rm25."

gua reply,

"ai, spital 10riban bleh byr, xkan nasik rm25 pun da goyang?"

pidomat reply,

"spital bleh klaim, nasik xleh. kalo lu xmau bwk ckp jela."

gua reply,

"o.k, nnt pas game gua dtg dgn gondol. bwk lu punye nasik"

abis game, gua, ayan, kulop n awek dia sharon menapak pegi stesen sri petaling. kami belum gila lagi nak berimpit dgn manusia pelbagai perisa dkt stesen b.jalil tu.

sampai kat parking, kete kitorang kena blok dgn moto. gua text gondol.

"dol! kete kena blok dgn moto!"

gondol bls, gua rs gua bodoh coz bleh text dia td.

"alih moto tu."

tq gondol!

gua n kulop angkat moto mana patut, dgn izin allah, berjaya la.
gua sanggup mengotorkan itu semua coz gua dh tekad nak beli nasik utk member gua yg kelaparan menemani istri tercintanya.

smpai opis, gua mandi sume, pstu gerak pg umah gondol.

gua dpt msg dari pidomat.

"lu tak payah beli nasik!"

gmpang punye pidomat, gua korbankan soka safari gua kat bkt jalil. jalan kaki smpai seri petaling. angkat moto nak bagi kete kuar. mandi. pakai wangi2. semangat kobar2 nak beli nasik. ini balasan gua dpt?

gua reply,

"gampang. nanti gua tulis dlm blog!"

6 comments:

pu3syakira said...

ler...balas dendam dlm blog rupanya!
haha... semangat kental betul :p

FdausAmad said...

Cilakak!.Gua masih kat labor room nih..nanti gua bela diri.

sEmut said...

gua masih musykil kenapa lu text gondol? nasib baik dia tak jawab bukan bukan.

Luca De Ketiak said...

semut: gua punye ide, gua tinggal je kete situ, suh gondol amik kitorang. nnt mlm2 sket dtg blk amik moto. tp bila dia da reply cmtu, gua dpt bc dia mls nak amik..

sharon said...

maybe kot..cian dia kena tgl aritu..

eafatihah said...

hahahaa..gelabah giler.