Wednesday, August 5, 2009

(gua) mengutip maruah di satu tempat

besok gua nak pegi satu tempat yg xsume org suke nak pegi. gua nak pegi mengutip maruah gua yg selama ni gua letak di tempat paling bwh.

hope bila gua balik besok, gua pulang selaku jantan yg bermaruah.

gua bkn menyerah kalah. gua nak pertahankan apa yg wajib gua pertahankn. itu bkn dosa. org yg mahu melihat ianya hancur adalah org berdosa. mmg perkara itu boleh diselesaikan tp gua nak settlekan secara bermaruah. tak pyh tuduh2. gua akan beri apa yg dorang nak. xperlu pakse2, xperlu reka cerita, xperlu ungkit sume kesah lampau, xperlu report polis, xperlu kecewa pd gua.

org bleh kata apa saja, tp hanya gua dgn tuhan gua je tahu apa gua buat.

tiada pemenang dlm cerita ini. ini bkn pertandingan!

hope gua xyah letak hati gua kat dlm blog lagi start besok.

8 comments:

[ o k e d ] said...

lu ltk jantung..tu bkn ati..liver=ati..heart=jantung..lu ltak tuh jantung..gua da saspek lu nih men ilmu itam

BajuKurung said...

luca : semangat itu yg gua suke.. ntah gi mane la si luca nie..

aishah_conteng_je said...

(".....



")

amin~

m.a.n.n.e.q.u.i.n said...

nk pegi mane ni??

sEmut said...

*_*'

gjiEsaLim said...

bro..salam Nisfu Syaban...semoga everything orait...

Ieda said...

kuatkan diri ko...walau per jadi pn yg ko kena tempuh skang nie..msti kuat dan redha dengan ujian dariNYA...ingat, allah suka menguji insan2 yang terpilih utk tingkatkan iman hambaNYA....

(huhhuhu aku ter emo la kali nie....)

Kejora Yg Malap said...

nak pegi mana? ada makan-makan tak? nak ikut..haha