Tuesday, August 11, 2009

(gua) muka gua ada mcm muka peminum arak ke?

time abis bljar kat itm dulu gua blk kg jap. gila buntu tak tau nak watpe. ipoh mmg jahanam punye boring. gua tau paling gempak time tu pun ipoh parade.

ari2 yg gua jalani mmg membosankan. ayan masa tu keje selaku penyambut tetamu kat hotel regal lodge ipoh. dia belum turun kl lg. masih kampung. gua ajak dia teman gua lepak kat tkk. tkk ni shortform utk taman kanak2. tempat makan warga ipoh.

kat tkk ni gua selalu port kat gerai jual wantan ho. mee serupe muntah hantu, tapi sedap gila. seperti biasa gua order wantan ho. air kena order tempat lain. datang sorang pakcik amik order.

"nak order ayor ape yop?" tanya pakcik tu lembut.

"cik, bg root beer satu." gua mengorder.

pakcik tu ckp pelan kat gua. mcm berbisik.

"ayor beer pakcik tak jual."

choi!

thanks pakcik!

6 comments:

Ieda said...

Hahahhahaha cian...

[ o k e d ] said...

bole pk x cane nnt idop gua ngn laki gua kt bidor..lg kampong dr ipoh lu!!!

aishah_conteng_je said...

ehh..ingatkan hari tu ada org tu kata ipoh gempak, best dan menawan hati?


Ya allah ya tuhanku, jadikanlah seremban tempat saya ni bandaraya yang best.
amin~

sEmut said...

aishah, sekarang ipoh dah best. lebih lebih lagi sejak umah sewa mak gua dipenuhi gadis gadis comel.

aishah_conteng_je said...

semut..

tipu2...orang ipoh tak buat rusuhan pun...mintak perak dapat ketua kampung baru..

rumah sewa mak kamu ada kosong lagi tak untuk lagi sorang gadis comel?

BajuKurung said...

luca : maafkan la pkcik tu.. dia tgkap ayat lu yg blakang je.. try lu order wine ke, kompom dia tau.. ahak.. len kali lu order air suam je.. elok utk kshtan lu..

aisyah : pe kes nk duk umah sewa?? heehehehe..