Thursday, October 15, 2009

(gua) gua rasa gua tak makan semut arini, tapi gua lupe gak?

arini, macam biasa lepas subuh gua tido.

luar biasa, ali datang opis kul 7 pagi, pastu ajak gua pegi jogging. gua pun lupe bilamasa gua janji ngan dia nak jogging arini.

malam semalam, kul 12 gua main futsal. letih nak mampos. tido jam 4. nak kena jogging lagi pagi2 ni. ish ali ni, gua suh jogging ngan jack dia taknak.

gua pun lari2 anak la pusing kawasan opis gua 5 round. amik ati ali datang pagi2 coz nak ajak gua jogging.

balik dari jogging, ali hentam makan nasi lemak. serupa takyah beria2 jogging tadi! gua tak makan. gua bajet nak sambung tido bangun kul 1 petang. tibe2 ali kejut gua lagi.

"encik bos, ada meeting ngan MARA kat shah alam kul 8.30."

cilakak! hajat gua terbantut lagi. jam tu 8.30. tapi gua gagah gak pegi, gua tau, 8.30 dorang tu sama dengan 10.30. dan telahan gua benar, gua sampai kul 10.30, dorang baru nak start. terror kan gua?

bla..bla..bla... gua amat gigih keje arini. status fb gua pun gua jarang update. selalunya kalo gua korek idung pun, sure gua tulis "tengah korek idung!" tapi arini gua sempat update pagi je. kalo mentri2 bz macam gua, gua rasa cepat je malaysia ni up jadi negara maju. ni tak, sebok dok berucap je. sume nak pakat2 angkat tangan, macam dalam paper metro gua baca tadi.

walaubagaimanapun gua rasa tak bape sedap ati, gua rasa idup gua ada tak lengkap. macam ada benda yang maha dahsyat gua lupe nak wat. gua check to do note gua, sume keje gua da settle. tip top! ish! apakah ini...

binatang! bilamana mak gua kol, baru gua teringat satu benda.

arini bapak gua buat doa selamat coz dorang nak pegi mekah. kat ipoh plak tu, kalo kat dewan felda, sekejap je gua boleh sampai. celaka! gua lupe betul. nak kena balik ipoh time2 tu gak. gua pandu decpticon gua sket punye laju, takat kancil turbo, memang jangan kau ucap selamat tinggallah..

hasilnya, disaat umah gua penuh ngan orang baca yassin, gua sampai dengan membawa beg, nampak macam anak derhaka lari dari rumah, time2 cmni baru nak insaf balik umah.
bapakku, lain kali buat la kenduri ari cuti, takde la gua konpius..

p/s: mak bapak gua nak pegi mekah, so sape2 nak mintak mak bapak gua doakan dorang, sila emel kan hajat korang pada gua, bagi nama mak sekali. ala, macam bomoh2 selalu wat tu. hahaha!
gua dah suh mak bapak gua doakan agar awek sweet masuk minang gua. bagus kan? kita tunggu je la hasilnya nanti, moga doa makbapak gua dimakbulkan allah. amin!

p/s: sape yang berhajat tu, kalo da e-mel tu, tunggu reply e-mel dari gua. no.a/c maybank gua, lu orang bank in duit pengeras kat akaun tu. lagi mudah tercapai hajat korang. masuk bape pun takpe asal ikhlas.

hahaha!

5 comments:

puding roti said...

"hasilnya, disaat umah gua penuh ngan orang baca yassin, gua sampai dengan membawa beg, nampak macam anak derhaka lari dari rumah, time2 cmni baru nak insaf balik umah."

hihi suka yang ni

haan said...

awek sweet tu mesti cuak habis kan? bakal x senang hidup dia 2-3 taun ni.

Ieda said...

hmmm suh parents ko doakan aku sentiasa dimurahkan rezki...hehehhehehe

♥chentaMAYA™ said...

lu neh~
ahah~

gua masok rm1 hengget ok x?
ahah~

luca bz tp still nk reply komen said...

pud,
hihihi jugak!

haan,
lu mane tau dia cuak? msti lu kenal dia kan? hahaha!

ieda,
sila rujuk p/sII, baru permintaan anda dilyn. hahaha!

cheta,
asal ikhlas. gua terima je..