Wednesday, October 21, 2009

(mak gua) peti ais kesayangannya


ini gambar peti ais mak gua. agak ngeri gak kandungannya.

atas dari kiri: nasi impit, kuah rojak, ikan goreng ntah bila, serunding raya.

layer no.2 dari atas, dari kiri: gua syak limau nipis, buah mempelam, tau fu fa ntah bila.

layer seterusnya: ni komplikated n sofisikated. gua tak tau apa mak gua letak..

p/s: da lama gua geram nak buang barang tak guna dalam ni, sempena mak gua pegi mekah ni, gua akan tunaikan azam gua tersebut.

ini peti ais mak gua. peti ais mak lu orang camne pulak?

7 comments:

m.a.n.n.e.q.u.i.n said...

lu lg tak sanggup tengok peti ais mak gua..hahahah

Nur Syaza Azrudin said...

opah gua yg dh umor 80 punya peti ais, siap boleh ajak national geographic dtg kaji ulat2 lava2 microorganism seadanya yg buat negara majmuk sendiri dalam peti ais tu.

blk kg, mmg sumpah gua tak penah minum air dari peti ais opah gua.

[ o k e d ] said...

peti ais mak gua dgunakan untuk simpan ais..tiada brg lain selain itu

she-G said...

peti ais umah sndiri jgn tak tau layer bawah tu abg letak kertas pembalut hadiah tuk susun barang2(lada,limau dll di atur satu)dan tiap layer ade tag..bawah skali sayur simpanan, layer 3 sayur semasa,layer 2 mana2 makanan tak abes, layer 1 hal2 lain..hahaha..kelas kan?mak tgk ari tu siap komplen...cam library daa..

aBoi said...

mak gua ade 4 peti ais.

satu barang2 basah *ikan, ayam, belacan,kunyit, kicap dsb

satu barang2 kuih *butter, jem, kulit popia, krim dsb

satu barang2 kering *sayur2, makanan y x abeh, aiskrim dsb

yang paling besar *kuih, kek, telur, air masak berbotol2 dsb

begaya x mak gua???

nizamsani said...

aku syak ini brand panasonic.

Anak hashim said...

peti ais mak gua ok tersusun....tapi peti ais mak mertua gua....kalau bole masuk lembu sekor pun dia nak simpan ....kalau dpt peti ais macam chiller or cooler hotel punya... ggua rase gajah pun dia simpan...........