Thursday, October 29, 2009

(meor) hukum kapitalis yang menarik

gua selaku kerani bahagian akaun akan cuba sehebat mungkin untuk tidak rugi dalam kehidupan gua.

tadi, meor mahu beli kek untuk tunangnya, dayang liza untuk besday party malam ini.

oleh sebab tunang meor ini assistant manager kfc seksyen 18, shah alam, gua syak makanan kami pasti kfc. mesti punyelah..

tadi kami di secret receipe the mines dengan niat untuk membeli besday kek tersebut. meor dalam dilema membuat pilihan kek yang sedap. ikut hati gua memang gua suruh dia beli oreo cheese je. tapi gua sedar diri, ini bukan besday party gua. besday gua da lama lepas. apa kek pun gua tak dapat.

minat tunang meor cenderung ke coklat indulge. satu kek harga rm70. kalo beli sure rugi kerna gua pasti tidak akan habis lagipun umah gondol mana ada peti ais.

jadi gua mencadangkan meor membeli american brownies sahaja. sepotong rm4.50, kesemua ada 6 potong, jadi meor hanya perlu mengeluarkan rm27 sahaja. boleh juga tulis perkataan "hepi besday" kat atas. boleh juga letak lilin. jimat bukan?

meor mempunyai bajet sebanyak rm70 untuk membeli kek. dengan itu dia jimat rm46.

dah jimat rm46, gua pow meor sepotong oreo cheese. kira cita2 gua berjaya ar. terbaik bukan?

so, sape2 nak mintak tips jimat dari gua, sila kontek gua.

p/s: tahap kejimatan meor lebih dahsyat, ketika mula sampai ke the mines, dia tanya gua "kat sini ada jual kek pisang?"

7 comments:

ALiE said...

waaaaa..
meor...
banyak punya jimat..
ish89~

fauzi-maya said...

jimat tul.. bijak..bijak... anak sape laa ni?;p

BajuKurung said...

hakhakhak.. suh dia beli muffin je.. hahahahaha.. gampang..

bibie_boodyn said...

sib baek gua x sahabat ngan lu...

meor?meh kapel ngan gua plak...

NenekPenne said...

ha ha ha...
nak lagi jimat, tak payah beli apa2...

meor saiful rizal said...

sedare aku ke meor nieh..
hahahaahahhahaha...

Anonymous said...

nasibla sapa jadi makwe meaor. so makwe meor dapat secret recipe ke kek pisang ?