Friday, November 13, 2009

(gua) nota untuk diri sendiri

hoi luca!

asal lu malas macam babi skang?

lu cakap nak pegi minang anak dara orang. tapi satu habuk pun lu takwat? dok sebok dok depan pc je? men fesbuk la. tengok blog orang lain la. dapat duit ke hoi?

banyak sangat la duit lu skang? bak kata epoi, kalo lu rajin sket je, sure lu boleh la beli umah kat ampang jaya tu anytime. ini tak, dok sebok ngan awek sweet tapi dok tang tu je lah!

hoi!

bila masa projek2 lu nak siap? blook lu bila lu nak abis edit? butik cosmic bila lu nak bukak? kosmstik yang lu dok pom pam nak wat tu, bila nak start bancuh? web lu bila lu nak launch? tongkat ali lu tu bila design dia nak siap? ubat celah bedah bila nak kuar hoi? sabri dah nak letak duit tu!! paham tak? produk beragama lu bila lu nak betul2 kasi letup? talk lu bila nak run? course lu bila lu nak start promote? kopi pidomat asal lembap sangat? web bisnes lu asal sales dia lembap macam haram jadah? lu da set lum janji lu ngan petani2 kat penang tu?

hoi!

kalo lu rajin sket, gua syak lu bleh je wat sume tu! ni lu gua tengok tak gerak2 lagi. dok je kat dalam bilik lu tu. bila nak cat bilik tido? sinki bila mau pasang? hish! luca! luca!

udah2 la tu malas-malasan luca. gua tau lu idup camni pun, lu bleh idup, tapi lu puas ati sangat ke idup cmni? lu dulu cakap, kita takleh idup dalam comfort zone. kita kena cabar diri kita ke tahap tertinggi. lu cakap pandai. tapi gua tengok, lu pun da macam orang2 lain da. selesa sangat dok depan pc tu. nak cek duit masuk pun malas.

c'mon luca! jangan bagi gua upset ngan lu. tunjuk kat gua lu bleh wat apa lu tulis kat wishlist tu. gua tau lu bleh wat. berentilah idup selesa2 n rileks2 ni. keje la kuat2. takpe, kalo awek sweet tak suke lu nanti, takpe, ada je jodoh tuhan untuk lu. tak payah mencuba terlalu kuat.

ke lu nak kembali merempat? tido dalam kete? meniaga tepi tong sampah? orang tak suke lu sebab lu takde duit? orang kawen ngan orang lain sebab lu macam sial? lu takde masa depan? lu bukan penolong pengarah?

last luca, buat keje lu rajin2. bagi mak bapak lu bangga ngan lu. buat sume orang kata, "kalolah aku dapat jadi macam luca, alangkah bagusnya.." hahaha! ingat luca apa yang mendorong lu selama ni. orang tu cakap dia takkan sebut nama lu lagi, tapi lu janji ape? lu cakap lu nak letak billboard besar2 tepi highway, kalo anak dia tanya, "sape mamat ni mak?" dia akan sebut nama lu elok2.

keje kuat! jangan lupe solat! jangan tipu orang! jangan khianat orang! sayang awek sweet! hidup berani dan mati mulia!

p/s: jika yang memberi rezki itu adalah allah, maka mengapa manusia itu perlu menjilat dan mengapa mesti merendah diri dihadapan orang lain hanya kerna ingin mendapat rezki dari sesama manusia?

6 comments:

nmz said...

rasa brsmangat pulak mmbacanya juga
insyaallah semua boleh selesai dan cita2 segala projek dicapai:)

macha_sezs said...

entah kenapa aku rasa untuk aku juga.

terbaek la!

nizamsani said...

wow.nak keluar blook.hebat.

2nd head prefect said...

lu jangan risuu, lu mau rezeki lu do la. comfirm dapat.

[ o k e d ] said...

jgn lupe solat tu gua suke

Mie Master^G said...

motivasi...motivasi...yeahhhh