Tuesday, December 29, 2009

(brader love) mengapa sukar mengatakan sayang?

pergh! tajuk gua macam gampang arini..

gua rasa banyak orang suke poyo2 nak sorok kesah cinta dorang pada umum.

nak tampak kool mungkin.

mungkin di telinga mereka, ada suara2 yang membisikkan suara bahwa,

"poyo lah lu, kecah je nak cerita pasal kesah girlfren lu kat sume orang, orang lain pun ada girlfren gak tapi tak kecah macam lu pun?"

dan yang ajaibnya, dorang menurut suara yang entah dari mana datangnya tu.

sampai bila kita nak dengar suara yang belum pasti betul.

sampai bila kita asyik nak dengar apa orang kata.

banyak tak semestinya betul. minoriti tak semestinya salah.

tuhan kata tak nak pulak dengar.

bagi gua asal lu selarikan 4 element ni da cukup.

otak - apa yang lu pikirkan.

mulut - apa lu cakapkan.

hati - apa lu rasa.

tubuh badan - apa lu buat.

itu bagi gua la. kalo lu orang tak setuju, silakan untuk tidak bersetuju, itu hak demokrasi lu orang.

ada gak orang cakap,

"tak yah nak kecah2 kan. baru pakwe belum laki lagi. lagipun kalo tak jadi nanti , malu!"

gua cakap,

"hari esok adalah sesuatu yang belum nyata dan belum dapat disentuh; belum berupa, dan tidak mempunyai rasa dan warna. kemudian, mengapa kita mesti menyibukkan diri dengan hari esok, mencemaskan kesialan2 yang mungkin akan berlaku padanya, meramalkan bencana2 yang bakal ada didalamnya? bukankah kita juga tidak tahu sama kita akan ada pada hari esok?"
~gua petik dari buku la tahzan~

so, ucapkanlah sayang pada boifren atau girlfren korang. entah2 kejap lagi dia mati. menyesallah seumur idup lu sebab tak dapat cakap benda tu just kerna korang dengar cakap2 halus kat telinga lu atau sibuk menjadi majoriti.

p/s: bleh gak di pakai untuk mak dan bapak lu orang..

p/sII: juga dalam relationship suami isteri, gua takde isteri, so gua tak tau feel dia lagu mana.. hahaha!

12 comments:

mamarempit said...

tk perlu diungkap....hanya dgn sentuhan sudah cukup menyatakan syang pada cik abang...ngeeee...

jeling2 pun tnda sayang tau... :P

BajuKurung said...

trma ksih kesygn.. terbaek! :p

CikPiN said...

makin lama makin jiwang encik luca.
ai looike.

Ieda said...

buat per yg kita nk buat....kalu duk ikut sgt ckp org...tu lg pening kpla...kesayangan slalu....hehehhehe jgn malu ugkpkn cinta tau luca....bior la mulut org nk ckp mende pn...dh xsior nk ngikutnyer...xgitu?

suara-suara halus said...

p/sII: juga dalam relationship suami isteri, gua takde isteri, so gua tak tau feel dia lagu mana.. hahaha!

are u sure?

Anonymous said...

memang menyedihkan takde isteri..salah sape??tanya diri

[ o k e d ] said...

ceh..ade jugak sore2 halus..

salurkan sayang pada awek sweet..

i love u ayan mok..

awak sayang kite tak?..hahaha

ni sore kasar bunyik.. said...

i love u too my dear...

nizamsani said...

mamarempit, bergantung pada tempat-tempat yang disentuh.

Luca De Ketiak said...

mama,
rujuk jwpn nizam.

bk,
kita suka!

cikpin,
ni brader love la. bukan gua.

ieda,
cepat belajar ar!

suara2 halus,
sure heboh?

anon,
tanya yahoo ask bleh?

oked,
nak jugak lu ni..

suara kasar,
hahaha!mcm kenal suara kasar tu.

nizam,
lain tempat, lain suara kuar. hahaha!

aishah_conteng_je said...

oh ye jugak kan.
kalau sayang suami orang pun kena cakap jugak.
nak call encik x jap.

eh.
dah cerai betul2 ke?

kucai said...

cayalah bro...lu mmg besh...