Monday, January 4, 2010

(penulis blog) tiada tajuk

gua lihat banyak orang berpura2 menjadi orang lain bilamana menulis blog.

ada yang konon dia lah paling langsi dok pung pang sana sini bercakap ala kongsi gelap cina. abis sume orang di pukimak kannya.

ada tulis cerita2 meraih simpati khalayak, kononnya dunia ini kejam pada mereka, lelaki sume tak guna, pompuan ini racun berbisa, mereka tak pernah di usik, cuma kemaluan mereka berair bila disentuh. watdehell!

tak pun kononnya dia la paling alim dan suci, semayang tak penah tinggal, tau je kiblat kat mana. al-quran hapal 30 juzuk so kalo nak kawen kena kawen ngan orang hapal quran 30 juzuk gak. kalo perempuan, mesti jenis stok kuar pegi town pun pakai telekung, pergh, betul2 ingat tuhan.

poyo! gila geli. macamla gua tak tau cerita sekor2.

kalo jumpe depan2 puak2 ni lah yang paling akan menikus. ilang abis pung pang tu. terus ilang bahasa kongsi gelap, terus jadi sopan sesopannya. kalah kedai sopan kat seremban.

tapi bak header blog gua dulu2,

"pegi la mam! itukan blog dorang!"

p/s: yang lucunya, ada pembaca yang langsung memang kenal atau berjumpa, beria2 nak membela puak2 jenis ni. gua syak niat dalam hati pembaca ni,
"ini kalo gua support ni, nanti bila jumpe ada chance dapat main free ni. baik gua support kaw2. utang budi di balas body, ureka!"
lansiau la woi!

30 comments:

Anonymous said...

cermin diri sendiri.

jimah said...

isk3.. sabo2.. ni marah bebenor nmpknyer..

she-G said...

hmm....awal2 pagi dah marah ke incik luca????tak elok tuk kesihatan andeee

BajuKurung said...

gua gak yg sopan.. ahaks... (sumpah geli)

Dany Quecera said...

mrh2 pn jgn lupa julang kki dn tgn..yeah!

nmz said...

tau jugak ye kodai sopan kat somban tuh..pnah pegi la tuh
ahha

[ o k e d ] said...

anon tu tanak tempek nama ka?

Luca De Ketiak said...

anon,
hah! seko da datang sini pun.. selamat datang!

jimah,
tak marah. cuma getik teman membacanya..

she-G,
tak marah aih. luahan perasaan.

bk,
lu psni gua syak msti selalu lepak opis gua kan? kan? kan?

danny,
terbaik!!

nmz,
kat terminal one kan?

oked,
anon tu baru lepas makan cili, tu yang terasa pedas tu..

shakinah said...

lu cakap depan cermin ke?

Anonymous said...

ko pun lebih kurang sama...pung pang dalam blog.hahaha.

nmz said...

oh yeah,terminal1.hidup lg rasanya..lama xsinggah. haha

BajuKurung said...

eh anon bersuare pung pang pung pang..

luca : klu ade mkn2, gua dtg.. hahahaahahaha

she-G said...

wei wei bk...diet2...

she-G said...

wei wei bk...diet2...

BajuKurung said...

she-G : diet2 gak, mkn ttp kne mkn.. ikikik..

Luca sayang Anon! said...

shkinah,
gua teringin nak ckp dpn lu. jom dating?

anon lagi,
iyek? jom dating gak. ajak shakinah sekali.

nmz,
nnt lu singgah, kemsalam tokei dia.

bk,
semalam takde makan2 pun lu datang gak. musykil gua.

she-g,
lu kena ingatkan diet dia tu ari2. smlm pun da nyaris tewas.

bk bape kali lu ada la,
jgn lupe makan detox tu. gua tak sabar nak amik lu jd testimonial.

[ o k e d ] said...

setakat yang gua jumpe luca..takde pulak entry die tu cerita tipu

jumpe la luca..
banyak bukti kebenaran entry yang boleh korang tau

ana berkata benar.. said...

ada satu je..

ik ik ik!

aishah_conteng_je said...

haha.
mana ada orang lain yang komen kena delete.
aku je.
nampak sangat penakut ko ni.
dengan bayang2 sendiri

menang lagi

[ o k e d ] said...

dah ko tulis nama die..kalo die bagi gamba ko tanpa ninja pon ko bengang kan?

Eleh orang tu kata orang padahal dia pun jadi ninja gak.. said...

aishah..aishah..

hati kau keras..

aishah_conteng_je said...

oked2...memang suka menyibuk.
yang aku ni takde kerja nak jengah sini je apehal.(tak heran pun. aku kan cantik)dalam blog sendiri je takleh keluar weh.

tahu tak diamond je boleh potong diamond.

kaca2 macam kau apatah lagi.

shax said...

no hal

[ o k e d ] said...

ai kan p.a encik boss..tu yang suke sebok..

tau tak aku tak pakai diamond..so ko (mungkin cas2) diamond tak bole potong aku

Mommy Anyssa said...

wat de hel? weh sape yg cantik tu? cantik sgt ke? hahaha

Anonymous said...

bodo....mksd dia..ko tak lyak nak beat ckp dia...ko bkn level dia..bkn masalh Pa ke pe...nk tmbk blik tp tak pndai..

[ o k e d ] said...

anon yang buat aku terasa kau cakap pasal aku..

kau kata aku bodoh..kita pernah sekelas dan kau dapat nombo satu ka?

kau pon tak paham bahasa aku..sapa dia aku tak layak beat cakap dia?

bukan tuhan kan?
so aku rasa aku layak..

kan conteng kan?

Luca De Ketiak said...

ah mak lu itam la anon!

fndrocka said...

so truee

ORANG BIASA said...

biaq pi kat depa lah .. cik luca ooiii...