Thursday, February 11, 2010

(forwarded email) isteri cemburu

Seorang isteri ingin menghubungi suaminya, tetapi telefonnya tidak ada kredit lalu menyuruh anak lelakinya menyampaikan mesej penting kepada si suami yang sedang bekerja di tapak pembinaan.

Selepas si anak membuat panggilan, si anak memberitahu ibunya seorang perempuan lain yang menjawab pesanan telefon. Walaupun sudah berkali-kali si anak menelefon, tetap perempuan itu juga yang menjawab.

Si isteri pun dengan marahnya menunggu kepulangan suami dari kerja di depan pintu rumah. Sesampainya suami, si isteri membelasah habis-habisan si suami kerana perlakuan curangnya.

Habis berkumpul jiran tetangga di depan rumah untuk melihat drama petang itu. Si isteri menyuruh anaknya memberitahu semua orang apa yang dikatakan oleh perempuan di talian tadi.

Si anak pun cakap "Harap maaf, nombor yang anda dail berada di luar kawasan liputan. Sila cuba sebentar lagi".

6 comments:

~0~ said...

hahah...

siot je

Haris Dot Com said...

derhaka syungguh isteri itu

Fara Dee Dilah said...

die syg sgt la tu kat laki die..kang buat dunno tak ke haru..

Anonymous said...

cerita dah basi

luca suka tulis cerita basi said...

anon,
sila baca kat chatbox, baru lu paham nape gua post cerita basi ni kat blog gua.

takpun, try belajar perkataan "sarkastik"..

Mohd Shahrul Hafizi said...

Perempuan memang macam tu.
Akal pendek.

Tergelak aku baca deh.