Saturday, March 27, 2010

(futsal sokernet) ah! apa barang ari ahad pagi2 dok umah, moh kita pegi tengok!

arini ari sabtu.

besok ahad.

lupa gua nak kabo. besok gua ada join kejohanan futsal sokernet.

kalo nak tengok gua beraksi ala2 rooney, jemputla datang.

kalo keje ari ahad macam paiseh dekontrusi, cakap banyak pun tak gune. baik hijrah pegi bangla.

oh ya! besok gua bermain ngan team sokernet. team ni terdiri daripada pengulas2 sokernet. taktau menatang ape tu sokernet? sila bunuh diri.

gua senaraikan rakan seteam bukan stim, seteam, bahasa melayunya, rakan sepasukan gua.

1. pipiyapong
gua: pi, lu terror main futsal ke pi?
pipi: gua handal, kalo sepak dari keeper terus skor gol je.
gua: ah! gua lagi handal. belum sepak da gol.
orang lain: riak gile lu ni?
gua: ah! dengan pipi mana leh rendah diri..

2. jorjie
- dia kapten. peminat manchester united. biasalah sape sokong man. u mesti handal macam man. u. gua tak pasti dia minum jus katak ke tak.

3. pidomat
- dia ni time sekolah rendah player negeri perak. time sekolah menengah main ping pong. da dekat 2 taun tak main bola. main bola sendiri je kot.

4. amar amir
- vokalis kumpulan primary. terror main bola. lu orang penah dengar kisah budak sekolah main bola kena timpa tiang gol pastu mati? ha.. budak tu budak sekolah amar la. tapi gua tak pasti amar ke yang sepak bola tu sampai tiang gol tu tumbang... besok gua tanya dia.

5. roshang noor
- pipi kata dia terror main hoki. tapi berdasarkan pengamatan gua, mamat ni memang handal main bola. dia sama handal ngan pipi. dia ni bek kental. kalo team lawan pesen main stail torres, memang kena takik kaki la..

6. awi rui
- lu penah tengok maldini main? ha.. awi rui ni main pesen2 maldini la.. tak caya? tak caya sudah, nama kau dollah, tetek kau sebelah.. hahaha!

7. gondol
- gua paksa gondol main walaupun dia baru lepas kawen. asyik main benda lain je, kena gak berubah angin main futsal balik. gondol jadi keeper. dulu dia ni keeper sekolah. gua masih ingat, bola tinggi, patutnya tangkap pakai tangan, tapi gondol selambe tangkap pakai kaki. pergh! dahysat bukan?

8. gua
- ada 4 hurup je boleh menggambarkan gua.
h.e.r.o.
tak caya? datang besok..

o.klah.. besok jangan lupa datang. datang awal boleh sarapan sama2 kitorang kat pelita ampang. dia punye roti canai tak sedap mana tapi dah jorji ajak, gua pun akurlah. gila nak lawan cakap kapten, takde disiplin langsung..

sape2 datang besok, datang bawak sekali towel dan air mineral. baru nampak macam fazura dalam gol dan gincu tu. oh ya! ini pesanan untuk makwe2 sahaja.

kalo pakwe2 dan team2 lain, harap dapat hayati ayat "gagal sekali bukan bermakna gagal selama2nya". da memang kami terror, cakap banyak pun tak guna..

iye dok?

5 comments:

Dashing Days said...

kalo ko duk bangku simpanan esok bro..aku boo panjang2 heheh neway gudluck esk.kalo menang...tepek gmbar gondol kt belog nih k? hehe

PETAK.! said...

Ahaha. Esok gua sampai.

LANN said...

Daim terlepas!

she-G said...

tak caya sudah, nama kau dollah, tetek kau sebelah.. hahaha!


giler nyer gelak....aper2 la pntun 3kerat ni

Anonymous said...

datang join futsal

http://malaysia.youthsays.com/elyys/nike-cup