Friday, April 23, 2010

(gua) tm equal pig

telekom malaysia macam celaka.

phone opis gua, kalo kita call, ada bunyi ringing, tapi telefon opis gua tak bunyi pape.

wah! patut ar senyap sunyi idup gua arini.

perkara tu juga membawa kepada kelembapan line internet gua.

so, gua update blog pakai broadband celcom.

kesimpulannya telekom ngan celcom sama gampang. celcom punye broadband, bawah sket dari sial dia punye connection.

gua da wat report, kalo besok pagi gua takleh main fesbuk ngan lancar lagi, memang gua pegi amuk kat menara rebung tu.

hoi kapitalis, kalo gua tak bayar bil, kemain cepat lu orang potong ek, tapi time lu orang ada problem, kemain lambat lu punye respon ek. masuk neraka lah lu orang!

16 comments:

Fara Dee Dilah said...

line brdband celcom mmg suke wat perangai tak senonoh..sllu wat org mngamuk x tentu psl..

ashraf sahdan said...

likes this damn much. telekom memang paling babi. gua apply streamyx 6 bulan baru dia pasang. wtf?

hajarr said...

bawak bawak mengucap mr luca

she-G said...

dah ari jumaat dah ni...sabar2

nasikputeh said...

aku ingat aku sorang je mencarut pasal mende ni. ade lagi org lain rupanya.

sblum ni streamyx aku xley pakai. buat report 6,7 kali. sebulan xbley online. tapi bil sebulan tu die kire plak. mmg mcm *&%$#.

seminggu pastu xley pakai lagi. hari2 wat report tp lembab gak action die. rupnye die repair utk testing seminggu punnye. Jaha%&*. bukan nak ckp.

TuN Zarie UTaMa said...

kalau ada berukband yang hebat dari celcom..lama da gua berhijrah... hahaha masalahnya jenama lain yang dok ada skang nih lebih gampang dari celcom... so terpaksalah aku ngaku setia dengan Celcom....huhu..

Anonymous said...

lu mmg bengap...dah tak puas hati, migrate je la berukband yang lain. u maki2 ape u dapat? hati u sakit..i baca entry u, i gelak je..

Anonymous said...

aku pakai streamyx dah 5 tahun
skali pun tak penah ada problem pun
speed laju je

anon..anon.. hatikau keras.. said...

anon1:lor.. memang i nak bagi u gelak pun. i hepi kalo u hepi. da follow i belum?

anon2: lu keje telekom cawangan mana? singgah mai opis gua jap, gua tunjuk kat lu.. tu pun kalo lu ada keberanian la.. tengok nama macam takdak telor. kalo pompuan, takde uterus..

TuN Zarie UTaMa said...

wakaka.. gila penakot!!!.. anon 1 & 2.. memang kecut teloq... lu komen tak boh nama ngan alamat... hahaha...

mustahil la strimik takde langsung problem ... opis gua pun sama gampang koneksyennya....

Apit said...

bohong pa streamyx xdk prob lgsg dlm masa 5thn plak tu..gila bohong...masuk neraka nih..hehe

cHeQgu sQema said...

dalam seminggu 8 hari berukband bt hal.. kdg2 rasa guling2 tepi tangga..

Harris said...

Dasar kapitalis mmg cam tu la.Meletop perot tu mkn duit haram.Servis cam gampang!

Akif Mazlan said...

sabar2,, bawak mengucap,, tm ank taja and celcom sebok skang ngan penajaan, mgkin blh apply nk taja kamu buat kontest? hak3

r u s Y d a said...

relek2.
jangan memarah.
nieway, hari khamis malam, jumaat and sabtu,
connection mmg ade problem.cable laut ada yang breakdown.ade kuar berita.
and kalau ade wat report, call and then takde respon dlm 2 hari, boleh serang TMpoint yg berdekatan.angkat modem tu skalik.bagitau ape yang problem.contoh, lampu modem blinking or tak boleh connect langsung.nak senang, bwk laptop skalik.

bg yg apply streamyx tapi TM xdtg2 lagi nak pasang.patutnye, jgnla tggu sampai 6 bulan baru nak follow up balik.kalau dlm seminggu tak dtg jgk, mcm biase, gi serang TMpoint.bwk IC and muke garang skali.

biasela.
yang kerja ni semua manusia.yang potong bil tu, komputer.bkn manusia.automatik.kalau ada apa2 masalah, pegi TMpoint.aku tak galakkan korang call and tunggu kat ruma berbulan2, and then baru nak follow up.kalau pegi TMpoint, lebih efficient.efficient dari segi korang sebagai customer and also they as TM front liner.

one more thing, bukan nak cakap ape, tapi kalau korang balik kampung then angkut itu apa2 wireless broadband yg ade, korang akan rase thankful ade streamyx.seriously sucks anything with wireless.trust me.

terima kasih.
sorry for any disturbing words.
just trying to help.

Luca De Ketiak said...

pergh! berilmiah tul komen kat atas ni..

tq kerna menolong menenangkan gua. nasib baik lu ada, kalo tak memang gua buat rusuhan depan menara rebung tu dah..

p/s: awek2 kalo wat muka garang lagi nampak manis.. camno tu?