Tuesday, May 25, 2010

(ustat luca) hari memboikot fesbuk ciptaan yahudi bersama anak2 melayu malaysia dan mesir





30 comments:

zan said...

Pergh..lu punya provoke tahap boleh bakar diri depan kedutaan ni..hahaha

stiffler said...

haha..walaupun lu nampak kurang ajar..tapi gua sokong lu!..budak budak yang bagi mesej 'log off pukul 12' still berfesbuk time kul 12..apa ceghita! my ass

aishah_conteng_je said...

pakcik...luca...

sampai bila nak suka gaduh cari pasal dengan orang ni.

takmo2

hidup dengan aman ok?jom2..

zan said...

tegur dengan hikmah..
hikmah tak semestinya berlembut..
kengkadang perlu "penyepak" sebelum sesuatu mesej dapat dihadam..

kurang2 dapat ajak budak2 ni berfikir..bagus jugak cara camtu..kalau damai sokmo nanti leka..ngeh ngeh ngeh

mell aziz said...

gua sokong luca...!! lu terbaik la klau berdebat.. nak ajak lu masuk pertandingan debat diRaja.. gua rase budak yg bljr kt mesir tu dh rase dia ulamak besar kot.. ulamak maqam tinggi..

keriangandunia said...

hey luca si bodoh ni. hahahahahahha sungguh mengelakarkan

fndrocka said...

ada sambungannya ka?

Latest Entri : Peristiwa Subuh

HafizChan said...

Gua tak main facebook.
Gua main tagged.
Keh keh

Banyak budak bawah umur, eh :p

..nOWa.. said...

nak boikot, boikot..tak nak, sudah..tak yah nak gaduh sesama muslim..

deus X machina said...

my ass la

nizamsani said...

banyak masa terluang ni. :) <letak bagi nampak cute.

haan said...

woi melayu, lu tolong gua edit buku pidomat pun dah betul.

Mak Tiri Lu si Nanad Zainal said...

gua baca gua gelak sendiri. my ass. haha!

hentakbelipat said...

lu suka buat provokasi senang lenang...hempeh

Hajar B said...

haha.
tak baik tauww u nih..provoke bebudak.

FdausAmad said...

hadis lu bagi tu sahih ke tidak?

Hidemichi said...

ciss...yg gua pergi drag scroll dalam printscreen Luca ni buat haper!

Muhamad Saipul bin Fakir said...

gua suspek lu la IMAM MUDA yg dicari!

Luca De Ketiak said...

:)

kiutkan?

zan said...

buat muncung mulut ke atas lebih kiut beb..

Anonymous said...

Aku nmpak pengetahuan agama Luca ni bongok sket, jgan smpai bongok tak bleh diajar... apsal lu org sokong dia? pasal kawan dgan dia eH? blogger united? hahah, jgan smpai sbagai kawan as a blogger pun nk menegakkan benang yg basah, jgan smpai as blogger pun mende2 agama nk dikompromi? cuba bace betul2 yg si Luca ni paste from facebook tu, nmpak sgat kejahilan mamat Luca nih terserlah, tu blum tgok blog dia lagi, hahah, aku bukan pelajar Mesir pun tau.... hik hik hik, gelak gadis2,

sori la aku xde blog nk gelak macam gadis2 nih, n tambah saham2 fitnah... nauzubillah, sejak trend2 blog ni aku nmpak fitnah makin berleluasa, kalau guna blog utk tujuan betul, gua amatla sokong....

zan said...

Nasib la lu idup zaman skarang anon.
Kalau lu idup zaman nabi or zaman sahabat, dah tentu tak cukup tiang masjid nak ikat lu ni pasal jadi bacul & pengecut nak letak nama. Tu belum pergi berperang lagi.

Kurang2 sahabat nabi tu terampun jugak dosa dia larikan diri dari berperang..yang lu ni nak kira camne?

Lain kali nak komen kasi baca habis2 dulu boleh?

Anonymous said...

kadang-kadang...aku pun tak faham apa luca ni nak.

sana-sini buat provoke.tau la bisness..nak cari nama pun bukan cara ni.

Aku setuju apa yang diorang buat tu.Memang muka Nabi Muhammad S.A.W tab boleh dilukis.Ada sebabnya.

Dah tengok cerita clash of the titans? Dah tengok macam mana tuhan-tuhan diorang kena pelece? Berperang la..apa la..

Itu antara hikmah kenapa Allah SWT dan Nabi Muhammad tidak boleh digambarkan dengan ukiran etc..

Kalau malas nak sokong pun,tak payah la provoke macam tu.Buat saling benci membenci.Dah berdosa dah kat situ.Tambah-tambah lagi kalau ko sendiri pun tau diorang akan marah dan ko sengaja nak provoke.

Sapa nak tanggung beb.

Aku buat anon ni sebab aku nak stop sini dulu.Kalau aku letak link aku,nanti cerita akan jadi panjang.Aku taknak ada lagi pergaduhan.Cukup le melayu berpecah belah.

Mamat tu ajak bersatu untuk tentang apa yang pihak barat cuba buat.Menghina S.A.W.Lepas lukis apa diorang buat dengan lukisan tu?Lempar macam tu ja? Buat pijak? Kita pun tak tahu kan.

Betul,nabi kita memang perlu diagungkan.Tapi diagungkan dengan cara mengikuti sunnahnya.Diikuti ajarannya.Diikuti akhlaknya.Itu yang perlu kita buat dan ramai dari kita gagal buat.

Yang si Luca ni pulak,dok pegi pelece.Serius..luca ni memang jenis suka cari pasal.

Dah habis agama sangat rasanya.

Luca,hang suka dak kalau mat saleh mana dok lukis gambar..lepas tu claim gambar tu bapak hang.Lepas tu lempar mana-mana...buat pijak ka..apa ka....

Sedangkan dia tak tahu pun rupa sebenar bapak hang.

Rasa macam mana?

Tu baru bapak kan?

Kalau tak rasa..tak apa lah. =) <- bajet kiut.

gulai said...

serasa gua.. nak boikot pun dengan logoff faceook pun takda guna gak kalau lepas tu lu orang masuk balik. apa yang lu dapat? gua tak tau kesan dari cara lu logoff dengan boikot. lu bagi gua formula. gua mahu tahu hubung kait logoff dgn boikot.

Apit said...

heh..gua two thumbs dgn lu luca..gua taw lu bukan x suka Nabi or apa, just x suka org hipokrit cm bangsa2 yg suh log off tp x log off...takat log off sehari apa kejadah effect ak pun xtaw..kdg2 org mlayu cmni my ass gk..heh

nur_nj said...

adehhh... panas la pulak kat sini...

rilek2... xmo gaduh2... aku sokong Luca...

hahahhaa

opssssssss... telebey sudaaa said...

encik/puan/cik Anonymous kt atas tu...

bt ape nk panjang lebar? btl ape aku tgk 1st question yg der Luca ni tanye... jwp je sudah.. btl...? klu der Luca ni care penyampaian or care penyoalan die tu x btl or kasar, blh btlkan x...? dgn halus. lu dgn klik2 lu tu harus phm bende ni.... lu tau kan hal2 bab agama & bangsa ni sgt sensitip...

apa daaaaaaaa....

opssssssss... telebey sudaaa

pelik tul aku...

opssssssss... telebey sudaaa said...

lg 1, lpa lak nk ckp.

gua bkn nk sblh kan sapa2.. mmg btl both parties slh. der Luca pn trus melenting... tp...

sabar tu kan separuh dr iman...?

jdnya, lu pn perlu besabar. ckp baik2 n nasihat baik2 kt der Luca. klu lu sabar pn lu xde,knp nk nasihat org psl agama...? lu x layak...

Anonymous said...

-opssssssss... telebey sudaaa-

"sabar tu kan separuh dr iman...?"

PEMBETULAN:
SABAR ITU SEBAHAGIAN DARIPADA IMAN... TAKDE LAA SAMPAI SEPARUH... :)

aku bukan anon tapi insan yg seperti luca yg tak ingin publisiti utk dedahkan nama sebenar... said...

-opssssssss... telebey sudaaa-

(1)"sabar tu kan separuh dr iman...?"

PEMBETULAN:
SABAR ITU SEBAHAGIAN DARIPADA IMAN. TAKDE LAA SAMPAI SEPARUH. :)

(2)"klu lu sabar pn lu xde,knp nk nasihat org psl agama...? lu x layak..."

PEMBETULAN:
ayat "lu x layak" cm keras je. bgus laa ko nasihat anon tu sabar tp ayat ko pun kena la nampak sabar gak. Allah suh kita cakap psl agama (hanya sekadar yg kita tau). kalo tau wajib bgtau org lain. tak tau ckp wallahualam. anon yg kat atas tu dia nmpk cm ada ilmu (sangka baik) tp kurang hikmah. dia bukan tak layak cuma belum layak. nak nasihat org psl agama boleh cuma make sure cara tu hikmah & tak sakitkan ati org.

komen ko yg lain mmg betul dan aku setuju sgt2. kedua2 belah pihak mmg salah. satu pihak salah sbb sangka buruk & tak berhikmah dlm berdakwah. 1 lg lak cara ckp lgsg tak tunjuk nilai murni Islam yg bleh org kafir kagum ngn Islam. dua2 belah pihak patut baca komen ko ni.