Friday, June 25, 2010

(brader) tol gate boy of the year!

semalam balik dari shopping perabot gua pulang ke serdang mengikuti highway kesas malas nak ikut highway ldp coz mestinya jam macam bangsat.

sampai di tol awan besar, gua turun tingkap bayar tol. touch n go dah abis, nak topup takbleh. celaka.
di situ, berlakulah peristiwa rare yang pertama kali berlaku dalam idup gua setelah gua 20 tahun idup di muka bumi ini. biasanya brader2 tol atau minah tol tak kira cun atau tidak akan amik duit kita kendian bukak palang, senyum pun tidak. tak kiralah dorang cun macam awek tol kat pondok tol sunway highway ldp pun. memang banyak yang cantik2 tapi tak ramah langsung dan sombong. pakai sarung tangan je lebih. tidakkah mereka tahu senyum itu satu sedekah?

brader tol: assalamualaikum.

gua jawap dan bayar tol rm2.20. babi punye cekik darah.

brader tol: hati-hati memandu ye bang..

semuanya di ucapkan dengan nada yang begitu semangat. sesemangat ketua pengawas baca rukun negara time perhimpunan masa gua sekolah rendah dulu.

o.k, gua tabalkan brader tol ni jadi pekerja tol of the year!

uya!

23 comments:

kuehbangkit said...

kita kenai yang mana satu mamat tol ni! sbb kita hari hari lalu tol ni...pergi dan balik keje mesti lalu tol 2.20 ni...

siap dia penah bagi kita kurma dan snickers utk berbuka puasa Ramadhan yg lepas

hentakbelipat said...

kau ptt bsukur ada sahabat yang nak bg kate2 sopan..asyek kene carut je rosak jgk telinge

BigMek said...

gua pun hari2 lalu tol ni..asyik dpt awek cun je..xpenah dpt brader ni..tensen juge

Days said...

xpenah kene mcm nih lagi.kalo kene mesti kagum jugak nih aiseyhhh

si buta warna said...

mmg itu sptutnya semua org buat. ucap kata yg baik2 pd org lain even x knal.

Lu'Luth said...

baru keje kot. hok hok

fndrocka said...

gay kut?keh3.

once a while..memang akan jumpa orang baik2 camni

Nur Hidayah Yahya said...

amik la gambar lenkali.bleh buat menantu mak neh..haha

-en.sani- said...

gua syak brader tol tu dah lama aim lu....

dan dia gay....

keh3...

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

lu bawak kereta ikut suker kot..
tu yang dia suruh berhati hati tu..
hahahha..


p/s :memula gua ingat tadi nak tulis bawak kereta macam gampang tapi rasa macam tak sesuai lak sebab baru first time komen kat sini,, tu yang gua ubah bawak kereta ikut suke tu..

Anonymous said...

Of course having a full established of dumbbells will not be really
practical.

my web site; best adjustable dumbbells

Anonymous said...

Get rid of 25 kilos, Get ripped, decreased cholesterol, experience superior, maintain up with the young ones.



Look into my blog post Get More Information

Anonymous said...

Fortunately there are a variety of textbooks within the subject and when you've the cash it is possible to seek advice from with a personalized coach.

Look into my webpage ... bowflex dumbbells 552

Anonymous said...

We have been equipped to socialize after we are working out.


my webpage :: simply click Www.Getfitnstrong.com

Anonymous said...

Gets rid of the necessity to use many dumbbells that clutter the work out place Will allow
you to immediately change from work out to a different Every dumbbell
can adjust from 5 - 5.

My web blog; dumbbell sets

Anonymous said...

Many of my female clients dislike the gymnasium atmosphere and I am able to relate to them,
they are really crowded, noisy rather than to beautiful for the nose.


Here is my homepage :: bowflex selecttech 552 dumbbells used

Anonymous said...

My established ranges from 5-45 lbs, while additional add-ons could
carry that range substantially bigger.

Feel free to surf to my web blog cheap bowflex selecttech 552 dumbbells

Anonymous said...

Both of those Bowflex equipment occur having a training session
DVD, an educational guide plus a motivational poster to position in the training place.


Here is my site: http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/7-reasons-adjustable-dumbbell-set/

Anonymous said...

Certainly the best area for getting a employed treadmill is from somebody who
bought it new and then just failed to bother to make use of it.


my web blog; 30 lb dumbbells

Anonymous said...

Much less power gains - Several trainers locate that though they may be permitted
to raise some major body weight as a result of using
equipment, they locate it a problem to realize comparable pounds
when making an attempt the same workout making use of absolutely free fat equipment.


Also visit my web blog ... http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/7-reasons-adjustable-dumbbell-set/

Anonymous said...

This may do the job for some men and women even though other individuals prefer not to
obtain music.

My site: bowflex 552

Anonymous said...

Whenever you are hooked on very poor food items owing to extremely lower dopamine ranges, it really is crucial which you start a actual physical health and fitness software.


Feel free to surf to my page :: adjustable weights

Anonymous said...

Are you currently in a position the place you wish to tone the
body, however you you should not care for getting bulging
muscular tissues or tons of outstanding veins, you'll obtain the Bowflex remains for your needs.

Feel free to visit my blog :: Recommended Browsing