Thursday, September 16, 2010

hari malaysia ni kalau gua kenang-kenang buat gua sakit hati..

pakatan rakyat cakap kalau dorang memerintah malaysia, dorang akan hapuskan ptptn.

jadi siapa2 yang pinjam ptptn, tak perlu bayar. semua ditukar jadi biasiswa.

oleh itu gua memilih untuk membuat dek pasal ptptn gua.

pada hari ini, 2 tahun lepas, dato seri anwar ibrahim insan kamil cakap pakatan rakyat dah ada wakil rakyat yang cukup, untuk membolehkan mereka (pakatan rakyat) memerintah malaysia.

gua tak kisah pasal benda lain dah, yang gua nampak, hutang ptptn gua bakal terhapus. yeay!

tapi,

awal tahun ni, gua kena banned dari pegi oversea. gua takleh merayap ke bandung. gua takleh pegi guangzhou, takleh pegi korea walaupun ada duit dan tiket murah..

sebab apa? sebab apa?

sebab gua percaya sangat apa anwar ibrahim kata. dan gua kena banned dari keluar negara sebab tak bayar utang ptptn.

fak!

kata umno suka menipu, dia pun 2x5 je menipu. dah cukup ahli parlimen konon....

suka-suka mainkan hati dan perasaan gua.

9 comments:

Hellioz said...

padan muka
sape soh caye cakap politician

lain kali jangan caye cakap politician neyh
walaupun politician tu bapak lu

gyahahahahahaha~

[ o k e d ] said...

kan gua dah pernah ajar dulu, nak kemana mana, lalu kastam johor, CIQ tu nampak je canggih, pegawai kastam tak cek la lu bayar ke tak PTPTN, dari sana baru fly kemana mana,

aloy_paradoks said...

gua dah mula nak suka UMNO balik skrg..

MOFASAD said...

gua ada tekong laut kalau lu nak ke bandung...

kalau nak rasa jom lah


kah kah

Namlas Riahk said...

lu orang tak check dulu ke sblm wat statement.. sbnrnya ptptn tak wujud, umno BN yang tukarkan biasiswa kpd ptptipu tu..bumiputra wajib dpt biasiswa spt yg termaktub dlm perlembagaan (tak caya check la) smpi skrg pun masih belum dipinda. anwar brahim pun satu, tunggulah dapat tawan putrajaya baru wat statement.. mangkuk btol..

Emira Darmia said...

kah kah kah...padan muke!

mimizuzuhaha said...

Hutang ptptn mmg byk.bejanggut nak habis

Anonymous said...

Hutang tetap hutang bro..

Anonymous said...

Kalo dah namanya hutang...