Saturday, March 12, 2011

Review Merong Mahawangsa

1. Time gua beratur gua terdengar dua orang mamat bersembang kat belakang gua, "kalau orang tanya kita tengok cerita apa, kau cakap kita tengok Merong Maha Wangsa Walk."

2. Gua rasa tak kelakar kit abuk. So, gua rasa itu tanda permulaan disaster filem tu.

3. Tiap kali Stephen tu cakap bahasa melayu, gua buat takat mencarut dalam hati, malah gua dah carut kuat-kuat. Memang hancur gila.

4. Kenapa dayang cina tu cakap dengan tuan puteri juga dari cina dalam bahasa inggeris? patutnya cakap cina la, ye dok?

5. Banyak gila babak fight yang tak real, ada satu babak tu, bila hero dengan crook tengah bergaduh dekat depan, lu orang boleh perasan orang yang gaduh belakang-belakang dia tu, memang bergaduh macam gampang. Serius gua sakit hati.

6. Geng-geng Geruda ni gua rasa Yusri KRU ni amik mat-mat rempit. Kalau lu perati, memang sekor-sekor pesen mat rempit.

7. Gua paham la, ini filem ada orang Rom dan China, TAPI kenapa ada satu askar Rom tu muka cina? Babi betul!

8. Banyak babak dalam tu yang kononnya lawak, macam lawak Van Damme. Lawak filem gred B.

9. Jenuh gua pikir gua pernah nampak mamat macam ni dalam satu cerita cina, tapi sampai sekarang gua tak ingat.

10. Ayat-ayat dalam Merong sedap dah, dah macam ayat-ayat PGL, tapi KENAPA MESTI STEPHEN HUGHES YANG CAKAP? Why? Why? Why?

8 comments:

Anonymous said...

Sbb dia yg hero citer nih. Hehe.

Muthalib said...

Kan Merong tu keturunan dari Alexander The Great. So dia confirm la asalnya orang putih. Tu yang pelat pun pelat orang putih

Rizwan Zainal said...

bro lu tgk x cter state of divinity..?dekat ntv7 dulu...tungfong patpai....gwa rasa muka rahim razali sama dgn dia...

si kacak bergaya said...

beb, gua link kan kt blog gua ek..

Anonymous said...

alahai kolotnya lu bro. rilex la. kita sharusnya berbangga la der. filem epik terbaek dihasilkan org anak watan melayu. kritik pndai la. biasa la ada kekurangan sana sini.tp bagi aku, filem ni berjaya dngn baik dan ak bngga filem ni lain dari yg lain. tak rasa mcm tgk filem mlayu. lgipn ni bkisarkan sjarah, yg kita sdikit sbyk dh lupa. ala.. bgus la mat rempit nak blakon wlaupn extra. abes nk pnggil kau ke? ape da.. rilex sudah. tak baik ckap mcm kau tu bgus. support la filem kita. at lis bg feedback positif. tak rugi pn KRU klau org mcm kau xtgk.gua pn nk rilex2. salam :)

mki said...

So ape ko nak cakap kalau org yg tulis blog ni india ke cina ke? Aku meluat betul bile org babit2 kan pasal kaum bila nak menyokong ni..asal melayu je kene sokong, abestu nak kene sokong je la? Kritik takleh? Lagi aku meluat bile tgk short from ko pakai 'ak' la, 'aq' la mcm bangang..bangang bangang..gile susah aku nak bace..ko melayu kan? Sory la bro, aku islam

Pert Doherty said...

mcm legolas la pundek

TunjukSatuJari said...

nasib baik gua tak tengok lagi, tak ayah la maki diri sendiri.