Friday, November 4, 2011

Membeli Printer Laser Jet

Dek sebab banyaknya dokumen yang gua kena print, jadi gua membuat keputusan untuk membeli printer Laser Jet Kaler.

Printer deskjet yang gua ada sekarang macam anak haram dia punya kualiti. Mana gua nak letak muka, kalau gua hantar gambar produk dekat ejen, gambar produk tu belang2.

Gua beli printer di The Mines. Itu je tempat jual printer paling dekat dengan tempat tinggal gua. Sampai sahaja di Mines, gua terus naik tingkat atas sekali. Ada satu kedai komputer besar nama dia Challenger. Gua tertarik nak pergi situ sebab dia punya tagline "Guaranteed Lowest Price".

Gua dari hari tu memang dah berkenan dengan Xerox. Harga dia RM715. 715? seingat gua, printer ni takdelah semahal itu. Gua tunda pembelian gua dan gua jalan2 sikit dekat kedai lain dan gua jumpa satu kedai ni, jual printer yang sama, spec yang sama, kaler pun sama pada harga RM550.

Kepada semua, kalau nak beli printer, jangan beli di Challenger.

Guaranteed Lowest Price bapak kau!

3 comments:

KasutKaripap said...

haha..tapi time promosi murah juga la kat challenger tu..kui3..tapi tu, promosi laa...

Mizah Adam said...

aku kalu lalu challenger tu mmg aku lalu je.. xpernah masuk pun.

marina anakcikbob said...

tuan luca,
aku juga xsuka challenger.
kenapa? sebab aku beli barang kat situ macam cibs.
nak try barang2 letrik dia pulak, kena bayar dulu baru boleh test.
kalau da test tapi xfunction, boleh refund.
18x kerja.