Thursday, November 3, 2011

Mesin Deposit Tunai

Manusia mencipta mesin untuk menyenangkan kerja seharian.

Misalnya, mereka mencipta mesin basuh supaya mak-mak dan makwe-makwe tak perlu lagi ke sungai untuk membasuh baju.

Mereka mencipta Mesin Cucuk Duit supaya senang kita mengeluarkan wang tanpa perlu beratur panjang di kaunter.

Tapi gua tak paham, kenapa dalam banyak2 Mesin Deposit Tunai, orang2 dekat CIMB boleh pilih mesin bangang yang menyusahkan gua nak masuk duit RM50. Anak anjing apa bila gua masukkan 2 juta duit tapi mesin tu rejek sekeping je duit RM50 gua. Bangang macam Astro.

"Duit tak betul tu, palsu." Kata seorang Pakcik Kelantan dekat sebelah gua tadi. Ah, ni lagi seekor bangang macam Astro.

5 comments:

Daddylicious said...

haha...aku suka...mmg mcm celaka!

Wadi AR said...

mane tahu pakcik tu klate?

StingRay said...

tak cuba masukkan pakcik tu sekali dalam mesin deposit?

baru nampak marah sikit.

KayNisa said...

adik aku ajar, if duit kena reject.. cuba keronyok kan duit tu.. then masuk kan balik.. aku dah try, alhamdulillah jadi.

Orang Akaun said...

duit baru keluar mesin pon tak lepas masuk balik mesin