Sunday, April 8, 2012

Melayu Nama Nordin

Ada satu melayu nama Nordin.

Nordin ni seorang Wireman.

Orang lain nak jadi wireman, dia pun nak jadi wireman padahal dia bangang nak mampos.

Pasang lampu semua lampu meletup. Pasang aircond semua hose aircond bocor.

Bila gua call suruh dia perbetul balik, dia cakap semua benda tu takde warranty.

Kepala bapak kau, kau pasang aircond salah, hose dia bocor, aku nak topup gas tu dekat orang lain kena bayar 2rat lebih, kau boleh kata kerja kau takde warranty.

Lampu kau pasang semua terbakar, kau boleh cakap benda ni bukan salah kau.

Nordin, kau tak payahlah jadi wireman. Elok kau mati jelah dari idup menyusahkan orang.

Nombor si Nordin ni, 0193154930. Kalau ada wireman yang pakai nombor ni cakap nak buat wiring dan pasang aircond dekat rumah korang, gua nasihatkan janganlah suruh dan ambil dia bekerja. Dia ni bila mintak job, muka memang manis. Daripada kau sakit hati dikemudian hari, baiklah bagi ke cina. Ini gua nak tolong melayu, melayu Nordin ni buat taik.

Kepada yang mengenali Pakcik Nordin ni, cakap dekat dia, "angkatlah phone tu, tadi bukan main langsi sangat jerit2, takkan nak angkat phone pun dah tak berani?"

Besok gua nak call cina, perbetul benda ni semua.


Published with Blogger-droid v2.0.4

7 comments:

Wadi AR said...

ouh

Si Gile Dan KeGILAannye said...

Ini sirius..

e4ezzati said...

haha

Anie said...

Buat baik dibalas baik.

Fa-T said...

nordin... nordin...

fISZ said...

marah saje citenye. esok nak wat bj koprat ke, melayu ke dgn laki aku. insyaallah melayu jawa yg boleh diharap punyee... tetiba

Anonymous said...

Zulkifli Nordin ke ni?