Monday, September 10, 2012

Cinta Seorang Slackers.

Dulu masa aku awal2 belajar Degree, aku dah nekad nak jadi slackers. Sampailah satu peristiwa ni buat aku terfikir yang jadi slackers ni membuatkan mak bapak makwe tak suka kita.

Masa tu punyalah slackers aku, aku pi rumah makwe aku dekat Manjung naik bas. Lepas tu menapak pulak pi rumah dia. Babi. Dah la jauh. Punyalah dahaga aku. Sampai2 rumah, mak makwe aku tak bagi aku masuk. Sebab aku slackers sangat. Air pun dia tak bagi. Last2 adik makwe aku keluar bagi aku air sejuk.

Mak makwe aku tak merestui hubungan kami. Dia tak bagi anak dia berkapel dengan aku. Punyalah celaka. Dia pindahkan anak dia pi belajar dekat kampus Lendu. Sampai macam tu sekali dia cuba pisahkan kami.  Last2 sekali, makwe aku tu mak dia kahwinkan dengan kerani IKM.  Ntah jadi menda sekarang ni. Aku mintak dia jadi gemuk. Gemuk macam mak dia. Kakakaka.

Moral cerita aku tadi. Makcik janganlah pandang saya macam saya tak mampu jaga anak makcik sebab saya slackers.  Saya jadi slackers sebab saya masih belajar. Ini makcik tengok time saya dah abis belajar, saya jadi apa? Saya jadi penerbit buku tau.

Zaman saya jadi slackers memanglah saya takde duit, naik bas, pakai seluar jeans koyak, pakai kasut koyak. Nama dah slackers. Sekarang ni, saya boleh je biaya anak makcik, hantar dia pergi London Weight Management, kot2 dia gemuk macam makcik.  Maklumlah, kata Dafi, kalau nak tengok makwe kita masa depan, kita kena tengok mak dia. Makcik gemuk. Sah2 anak makcik gemuk.

Kalau anak makcik gemuk sekarang. Syukurlah sangat saya sebab makcik halang percintaan kami dulu. Syukur.

12 comments:

MfaizH said...

harap makcik tu baca entry ni...........

Shahabudeen Jalil said...

haha.. cam cibai.. hati busuk

farra fajima said...

kau sebenarnye tetibe rindu kat awek tu kan? :P

AMMOSHAM said...

tipu cerita ni. aku nak cerita real..kalau berani cerita sini.

SlacKerZ said...

x tau la nape tp aku rse citer ko ni best..hahaha

ayobkelubi said...


lu simpan dendam ni lama sgt brooooo...

I want to lose weight said...

harap2 lu dapat bini gemuk :p

Anonymous said...

aku rse suami die yg kerani IKM tu gemok,

Orang Akaun said...

sentap kalau bini sekarang kalau dia baca..hahahha

ellswiftdotz said...

hahaaa..sengal laa kau!!

alia ! said...

hahaha. ini cilaka.

Anonymous said...

hina sangat ke org gemuk?