Tuesday, June 16, 2009

(firdaus ahmad) kami belasah budak

gua baru baca blog kwn gua kat sini, dia dok syok crita pasal dia buli budak masa darjah satu. ni pun gua nak story pasal buli gak. cerita buli gua ni ada masuk la pasal kwn gua yang bercerita tadi tu.

gua dulu masa sekolah menengah gua jahat abis. gua bkn jahat sorang2. gua bersama gondol, meor, ayan, asri suhim, don. kami suka belasah budak. kalolah kami bersekolah skang ni ngan bdk2 manja2, konfem kami kena buang daerah.

satu hari, kawan gua, atuk report pada kami selipar dia ilang. alah, selipar ilang bukanlah satu hal besar kat sekolah gua sebab sape yang ada selipar tu sah2 selipar dia sebelah kaler lain, sebelah lagi kaler lain. tagline selipar kami, "setiap satu dijual berasingan." tapi untuk menjaga selipar, setengah2 bdk akan tulis nama di selipar. gua mmg xpenah beli selipar, jadi gua xberapa 'in' sgt bab2 ni.

berbalik crite atuk, kami sebagai pembuli tegar mmg suke dgr crite2 mcm ni. apa lagi pencuri selipar pun dicari. akhirnya kami jumpe. nama budak ni aripon. dia satu kampung dgn gondol. bdk form 1 dah pandai curi selipar brader2. babi tul. gua buat2 panas. gua usha brg kes, mamat ni dah tulis "aripon" kat itu barang kes. atuk kata itu memang selipar bata warna coklat dia.
gua tunggu kwn2 gua bertindak. gua rasa gondol starting dulu. dia mmg no.1 dalam bantai2 orang ni, itu pasal salah satu gelaran dia RAKUS SEJOLI. dah tgk gondol start, yang lain pun start. mmg kesian beb. tapi masa tu kan gua dah cakap awal2 tadi, gua jahat. si aripon dah kena belasah mcm bola. mmg xpadan ar, sebab selipar bata warna coklat dia kena cmtu.

tiba2 kami perasan ada satu susuk tengah berdiri depan pintu dorm. gua ngan kwn2 gua dah cuak. gua bajet, warden kitorang dah ambush. mampos kitorang kalo kantoi ni, bleh rosak masa depan.
gua cepat2 landing atas tilam buat2 tido. kwn2 gua lain tu lebuh gak. gampang punye pembuli tegar. dorm jadi sunyi sepi, hanya ada esakan aripon menahan tangis. gua mmg dah cuak gila.

susuk tu tibe2 membuka lampu dorm, gua mmg dah cuak tahap jahanam ni. dah nampak dah gua kena amik SPM kat Sekolah menengah kg. ahmad said ni.

tapi, ceh!

susuk tu sebenarnya, firdaus ahmad, ketua umum merangkap ketua segala pengawas sekolah gua. pangkat tertinggi la dalam hairaki orang gipang (GILA PANGKAT) kat sekolah gua.

"La kamu ke?" kata gondol, dia bangun dari pura2 tido sambil terus menerajang Aripon sedas dua tanpa rasa bersalah didepan firdaus ahmad.


p/s:
gua baru kol gondol cerita pasal pidomat tulis blog bgtau dia dok buli bdk time darjah satu. gondol jwp, "kencing lagi le tu"

3 comments:

queensyams said...

biasala beb, Bote kat opis pun gila kuasa jugak!!

hajarr said...

sian aripon.
tp ms f4, aripon plak yg kene tuka skolah
sebab blasah budak.

zaman dah berubah.

hajarr said...

op,, walaupon da lame entrii ni,
nk kene betulkan statement sket..

ipon xblasah budak.
dia tampar.