Friday, July 31, 2009

(almarhum aloy) mari mencarut secara sopan

gua dgr byk cerita sedih 2-3 ari ni. kwn gua yg baru (gua xtau ar dia rs gua ni kwn dia ke tak) ckp kat gua, "jgn hilang senyuman ye."

gua cuba pikir benda yg bleh gua senyum. gua teringat course mate gua, almarhum aloy, meninggal dunia pada raya ke-3 taun lepas. dia time idup suka ajar gua mcm2. salah satunya mencarut secara sopan. antaranya:

babi = baba
anjing = anjang
anak haram = anak harun

contoh penggunaan ayat.

"hoi anak harun! anjang betul kamu ni. perangai macam baba!"

amacam? sopan kan bunyinya?

10 comments:

qishie said...

haha...okeh.

ajaran diterima.

:p

asked said...

huh~~aku tak tau nk gelak ke tak...
tapi mende ni memg buat aku senyum ar~
ko ni,,,bikin aku sedih ar bai~~adoii

lame aku tak dtg sini~~tetibe bce post ko len mcm plak~adesss

sEmut said...

kecik ati harun, anjang dan baba. haha

Hidemichi said...

siap contoh ayat tu...mudah di fahami...mmg mcm baba!

LiYaNa.MaZLaN said...

wahhh, bley pkai ini ayat..
akan kugunakan pabila ku sakit ati ngn sesorg..
huhuhuhu..

anak harun dan baba bersama anjang sungguh!
huh!!

xD

FdausAmad said...

nak quote seorang almarhum,lu biar la agak agak Luca..gua yakin dia ada ajar lu cara amek air semayang jugak kan?,

Luca De Ketiak said...

itu kan ajaran baik.
tgk? berkesan dowh..

Kejora Yg Malap said...

ajaran sesat yg baik..kan?

cicakuben said...

oO..aku bru thu mksud tiga perkataan keramat tuh..patut bl laki aku gado manja2 ngn geng Ngeteh' dia...dia suka guna perkataan2 tuh..antaranya,

1. hey baba...mana pegi??
**aku ingat mmg nama manja kawan dia 'baba', tapi apsal semua kawan dia ada sama nama...

2. anak harun...lu datang cni, kita kluar minum...

3. anjang punya org...nak duit baru cari gua...

begitulh di antaranya...
kini da paham..
heehe

Myraa said...

hahaha/ kelakar la pulek...
nnt nak praktik la untuk percakapan seharian..