Thursday, July 30, 2009

(pidomat) kenapa gua tak terima dia keje ngan gua

member gua, pidomat ada tulis entry pasal dia ada anta resume kat gua di sini.
gua bkn xnak amik dia kerja. tp gua da berkecimpung dgn sahabat gua ni lama da..

gua re-post balik entry gua tulis dulu. sekadar utk mengimbau kenangan.

**************************************************************************************

gua ada kawan. nama kwn gua pidomat atau nama panjangnya firdaus ahmad. ahmad tu nama bapak dia, tapi itu yg wajib dipanggil. kenapa gua pilih mamat ni sebagai insan pertama yang gua nak crite. mamat ni bestfren gua. dia anggap gua bestfren dia ke tidak pun gua xtau coz kami xpernah declare mcm orang bercinta declare.

mamat pidomat ni suke bagi janji palsu kat gua.
antaranya:
1. bro, lu buat brg utk gua, nanti gua buat marketing. lu da wat brg, gua tengok brg2 tu byk kat umah gua, xkanlah gua xnak jual, sure gua jual punye!
2. jgn risau bro, gua kenal mamat2 kat petronas yang jaga IKS, sure dia bleh tlg kita.
3. bro, ada mamat u.k nak bwk brg ko pegi u.k!
4. bro, bini gua sedara ngan datuk k-link, so kita bleh tiru itu konsep utk brg lu, nanti aku bwk lu pegi jumpe datuk ni.
5. bro, buyer gua kat bentong nak bwk barang lu masuk supermarket.

ni yang terlatest, pagi tadi baru gua dapat.
6. bro, ada satu mamat ni chairman halal hub utk oversea, dia kwn segolf bapak gua, nanti2 bapak gua main golf dengan dia, bapak gua kenen2 la psl lu punye barang.

jawapan gua macam selalu: yela tu! besok meeting!

nak baca blog kwn gua nih? klik sini.

9 comments:

paiseh said...

o. banyak kabel rupanya...
lu laa rugi x caya kat membe~

syahidahariff said...

tapi resume die kencang weh..
hahaha..
:))

Si Aizuddin said...

sembang kencang.

sEmut said...

gua dengan budak budak nama firdaus ni memang alergik sket. membe gua sejak dari tadika, syed al-firdaus. nama syurga habis. tapi dia lagi selesa orang panggil dia 'jahanam'. lu dapat bayangkan? tu belum masuk cerita pasal firdaus al-pipiyapong. haha

Kejora Yg Malap said...

kes tak caya ngan member sendri..haha

Luca De Ketiak said...

pai: kebel ape. janji manis ya la..

sya: yup. sekencang blog nya.

aiz: tp ati dia baik beb..

semut: gua tgk style penulisan pun da sama.

kej: percaya.. ni kwn baek gua ni!

BajuKurung said...

Luca, baik lu amik gua kje ngan lu.. kompom bisnes lu kencang smpai tutup trus.. ha, ajaib kan?

FdausAmad said...

gua nak gelak saja..hahahaha

Hidemichi said...

pandai2lah lu org berkewan..hahah