Wednesday, July 22, 2009

(gua)gua rasa mentri tipu gua

gua bc dlm paper. menteri buruh ckp ada ratus ribu mamat2 n minah2 menganggur kat satuMalaysia.

pagi2 ali sampai opis. gua masih belum mandi. pakai kain pelikat mengadap komputer. ali sound gua.

"en. bos, mandilah. bdn bau mcm gampang. ada ramai org nak dtg interview arini pukul 10."

gua ckp.

"argh! mls ar gua. nnt dorang dtg lu ckp gua kerani je."

gua dok ralit main internet sampai kul 12.30. gua tgk xde sekor pun mamat2 atau minah dtg.

gua tanya ali.

"mana bdk2 ni? kata kul 10 dtg? dia ingt opis ni bapak dorang punye. dtg interview pun lmbat?"

ali jwp, dia kenal gua. mulut jahat. ati baik.

"dorang xjd dtg. "

itu pasal gua xbrape percaya mentri ni. kata ramai penganggur. tapi tiap kali gua buka utk interview, sume kata nak dtg, tp last minit kensel. samalah dgn bdk2 yg apply keje kat jobsmalaysia tu. mintak keje kerani, tapi demand gaji 2riban.

ish! gua mls nak membebel panjang lagi. kalo lu org ada kenal mamat n minah pengangur yg betul2 nak keje; bkn main2 keje or rs dorang da hebat nak tunjuk ek kat ali; gua cr kerani, p.a, sales exec, marketing exec, kuli batak, hamba abdi, suh dia anta resume kat gua. lucadeketiak@gmail.com.

gua serius n gua tunggu!

17 comments:

Hidemichi said...

opis lu katne?

syahidahariff said...

jawatan CEO ade kosong lg?
(:

Luca De Ketiak said...

hide:opis kat serdang.

syad: lu kena tunggu gua mati ar..

Si Aizuddin said...

best duh ade bos mcm lu. haha

Basuh Baju said...

belajar lg best..haha

abuyusof said...

kerja dgn lu tak cukup glamor.. kot..

paiseh said...

bos pun tak mandi.. apacrita ni??

Luca De Ketiak said...

bro abuyusof:
bdk2 ni memilih. menyusahkan negara je.

paiseh:
gua kalo mls mmg cmtu.

Ieda said...

luca:xsmua bdk2 grad yg memilih...segelintir ajer..huhuhuhu

puding roti said...

jd kerani pernah ada dlm cita2 gua sebab kemaruk menaip ;p

Luca De Ketiak said...

Ieda: lu pernah interview org ke? gua tak larat carut da kat bdk2 grad yg bodoh sombong ni.

puding: lu try ar sepam jd kerani kat tmpt gua.

Kejora Yg Malap said...

aku nak jadi kerani gaji 2ribu bleh? haha

Luca De Ketiak said...

gua br amik kerani. gua bagi gaji 2 juta. huh!

Ieda said...

Luca: tumpang lalu....huhuhu aku pernah arr interview org..tapi xde arr sebanyak ko interview...sbb aku muda agi..hahhahah...mmg ada bdk grad yg bodoh sombong nie..demand xleh blah..pasan bagos..tapi jgn la sbb dakwat pen ko yg tertumpah skit kat air horlicks tu...habis cawan ko pecahkan (aku xtau arr ko suka minum horlicks atau x) ehhehehhheheh...tul x...emm aku nk apply ar kerani kat tmpt ko tu..gj 2 juta erk...hahahahah

Luca De Ketiak said...

ieda: gua pun muda lagi. baru akil baligh semalam.
ah! takat ni markah persembahan utk mamat2 n minah2 yg dtg interview kat tmpt gua sumenya masih 0. nasib baik ali yg interview, kalo gua, lama gua halau balik!

tlg ar anta resume kat gua. gua merayu nih!

MIMI ZUZU @ M1N4M1 said...

cleaner mau?

[ o k e d ] said...

bos..
gua da siap resume nk anta lu..
lu kasi gua alamat n full name cmpny..
gua da haruk nk apply nih..
kalo bos bek ati..
bos bg description skalik oke?
trimas bos