Friday, August 7, 2009

(oked) lawak utk minggu ni gua rasa.

kelakar sial bila gua baca entry oked kat SINI.

lu org jgn la gaduh2 pasal gua. gua tau gua ni ada market. KAH KAH KAH! tp bg gua la, kalo lu orang SAYANG lu punye [gf or bf or tunang or suami or bini or sape2 la, perempuan simpanan ke, anak ikan ke, kekasih gelap yg cerah ke,] lu kena betulkan alignment diri lu.

otak [fikiran] = fikiran kita kata kita syg dia.

hati [rasa] = kita dapat rasa kita syg dia.

mulut [ckp] = kita cakap kita syg dia.

tubuh badan [perbuatan] = kita buat benda tunjuk kita syg dia.

ini kena align. jgn salah satu tu tak selari. kalo tak selari, tlg pikir balik apa ASAS percintaan lu org. sebab dia tetek besar ke, sedap dia pandai comolot ke, n itu sume kira ASAS yg salah.

n kalo lu org nak kawen pun lu kena tau lu org punye ASAS. so kalo nnt gaduh2 teruk mana pun, lu berenti, berfikir punca gaduh, cuba berkomunikasi, then balik pada ASAS perkahwinan atau relationship korang tu. kalo ASAS atau TAPAK relationship lu org ni kukuh, lu org akn rasa benda lu org gaduh ni benda kecik2.

o.klah adik2 smpai sini saja brader love nak membebel. love love love!

p/s: gua punye blog makin ari makin terpesong!

7 comments:

[ o k e d ] said...
This comment has been removed by the author.
Ieda said...

hahahha aku rasa pn makin ari ko makin terpesong ar...cpt taubat erk...hahahahah

BajuKurung said...

gua sian kt oked.. luca, lu dh market skrg.. bukn oked yg market.. ekekeke..

gjiEsaLim said...

bro...emo giler....rilek2..

tgkpikirtulehpikirbacepikir said...

yes...kali ni ak setuju ngan ko..ASAS kene kukuh la..dalam ape2 perkara pun yg kite wat mesti ada asasnya..bukan baba buta je..heheheh..(memetik kata2 seorg blogger utk berkata-kata sopan...)love love love?cam xfresh lak ye..(ke memang ko???)ape2 pun yg ko nak tuleh kt blog ko jgn la rse ianya tepesong...tgk blik kat heading blog ko tu..inikan blog ko...suke ati ko la nak tulak pe kan??hehe...asas..asas..asas...ape yang penting???ASAS....lalala

Hidemichi said...

Eh...lu yg Pidomat kata tak kawin2 lagi tu kan???

Luca De Ketiak said...

gua tak kawen?