Friday, September 11, 2009

(gua) surat terbuka untuk awek persona & pakcik myvi

awek proton persona s.e,

tidakkah lu dulu belajar semasa mengambil lesen bahwa jika lu memandu macam siput babi, jangan memandu di lorong kanan. gua tau kete lu special edition tapi makna special edition itu tidaklah ertinya jika lu dok gila isim memandu pelan2 di lorong laju dan gua pulak dok kat belakang lu, terpaksa maki2 dalam hati coz gua tengah puasa.

pakcik myvi,

tidakkah pakcik pernah mendengar perumpamaan "ukur baju di badan sendiri?" tidakkah pakcik sedar pakcik mempunyai tangan yang pendek so jika pakcik berenti untuk mengetouch kad touch n go pakcik berenti la dekat sikit dengan tempat pengetouch tu supaya gua yang berada di belakang pakcik ni tidaklah hangin menunggu pakcik terkedek-kedek tak sampai nak touch kad touch n go pakcik tu.

jasa baik kalian untuk sedar atas kesalahan kalian amatlah dihargai.

sekian, terima kasih.

12 comments:

nizamsani said...

kalau lapar.
memang cepat angin.
hehe.

aBoi said...

gua pun hangin kalau ade orang bawak kete lembap kat lane laju.

pakudinding said...

nape lu x langgar je bontot awek tu~(kete lah!)
dpt jugak lu kenal2 ngan die~

p/s : ntah2 awek tu anak pakcik myvi tu x?

Nur Syaza Azrudin said...

kalah pempuan datang bulan.

FizA aLwi said...

ah lu. dugaan bru datang sikit dah hangin2. ingat. puasa weyyyy...

haan said...

touch kad touch n go terkedek-kedek xpe lg..paling gua hangin bila dah sampai kat smart tag tu kad xde..peh! terus batal posa gua..

hajarr said...

haih..emo lagi nampak.
dugaan bulan puase brader.

Aminah said...

mesti cam comel2 kan pkcik tuh nk gapai2 tempt touch kad tuh kan???mengaku la luca...

ala...gua nampk kete kat lane laju tp bawak slow pon gua da maki.....teros2 je...xkira da pose ke tak...rasa nak ;langgr je

Akak said...

so nasihat akak, guna la smart tag

Apit said...

ntah2 awek tu anak pakcik myvi tu x?<--gosip liaq truk ni..

Luca De Ketiak said...

nizam,
nak kena mkn kfc berbuka nnt.

aboi,
muka suci mcm lu bwk kete laju gak ke?

paku,
gua langgar gua kena byr. tp awek tu bleh tahan ar, gua usya time gua potong.

syaza,
hahaha.(tak tau nak ckp ape)

fiza,
amboi, ayat mcm backing awek persona je?

adik sweet,
takkan lu hangin, terus makan kot? beron ape?

hajar,
emo lagi nampak? baru 3 kali gua emo.

minah,
pengakuan ape yg lu nak suh gua wat ni? pakcik tu comel? ye, mcm frodo.

akak,
rujuk komen haan. perkara itu mungkin pula terjadi.

apit,
hahaha. jiran dia kot. tu yg dia tau.

pakudinding said...

lu langgar lari lah~
amacam?
wah,laen kali pass email gua nie kat die~