Monday, September 14, 2009

(gua) tuhan! tolong jangan tarik kepandaian gua!

ari cuti membuat gua jadi bodoh. gua terperap diopis. tidak keluar dan otak gua sangat beku untuk mencari topik menarik utk wat entry. ditambah lagi dengan gondol yang kini saban hari semakin berhati2 menyusun ayat tiap kali bercakap coz dia sudah tahu, setiap kesilapan membawa padah. hahaha!

gua perasan 2-3 arini ni entry gua mcm baba! takleh nak menulis dengan rilek2 coz:

1. projek anta barang pegi china ni betul2 meletihkan gua. wat keje last minit memang satu keje bangang. bayangkanlah ari jumaat nak, ari rabu baru order. untung tak seberapa tapi oleh sebab menjaga relationship, gua kerahkan budak2 gua buat gak. sampai budak2 gua tido opis nak siapkan barang. gua pulak kena kesana kemari mengejar meeting. hasil tak seberapa, bukan gua tak bersyukur tapi memangla sangat tak berbaloi. jika lu orang bercita-cita membuka kilang berkapasiti kecil, gua nasihatkan tak payah, baik lu wat contract manufacturing dengan orang lain. mudah. tau barang siap boleh amik.

2. gua banyak kena kesana kemari. ye! kalo kesana kemari itu menghasilkan wang, tidak mengapa. ini kesana kemari kerna kena anta barang, kena amik barang tertinggal, kena amik draft projek. sume ini tidak menghasilkan wang malah mengeluarkan wang untuk petrol n tol dan saat2 inilah entry awek persona n pakcik myvi itu terjadi.

3. ari sabtu ngan ahad gua tak kuar opis langsung. gua tau orang pasti menggila di luar untuk shopping raya sakan tapi gua da decide tahun ni gua tak sambut raya. cukup dengan semayang raya. balik ke desa pun gua tak boleh pastikan bila. mood nak raya memang takde langsung. bak kata gondol "pakai baju melayu taun lepas, baju melayu setaun sekali tu je aku pakai, wat membazir je beli."

4. gua baru buang 3 orang termasuk satu manager dan ya! tidak lupa, ina gua berhenti sebelum ini, jadi gua masih belum ada PA. gua da wat plan untuk sebelum raya dan selepas raya, so bila mamat2 n minah ni takde, terpaksalah gua perah otak guna cara lain. ketiadaan PA memang mengusutkan gua, banyak keje gua terbengkalai dek sibuk dengan projek anta barang pegi china tu. ah! gua doakan mimpi sorang awek bahwa gua ada PA lulusan stpm tu menjadi kenyataan.

o.klah, gua nak solat taubat. nak tenangkan diri. gua harap kerileksan gua kembali semula pada besok hari.

p/s: gua terasa macam nak menulis gaya nizamsani je lepas ni. senang skit. hahaha!

7 comments:

FdausAmad said...

sms no akaun kompeni..
gua nak bank in duit esok..

10 juta kan?

Permintaan sekali lagi,
Boleh tak ejas profit kasi up rm280k? rm210k tuh nak beli baju raya pun tak lepas..

kahkahkah..

haan said...

PA hot lulusan STPM memandu wira hitam special edition tapi sumpah biadap. mau? hubungi gua.

paiseh said...

oke laa tu brader.. bulih jadi DJ kat opis.. layan sorg2 pun syok pe..

she-G said...

haan : hahaha..resume baeeekk anta kat luca...okeh la tu luca..yang penting dapat PA yang HOT...hahaha

[ o k e d ] said...

sheG: mmg luca nk haan jadik PA die laa

Luca De Ketiak said...

oked,
hahahahaha!

she-G said...

okeh la tu..biar lawa di mata..sakit di hati..bukan nampak pun sakit kat ati tu..plg2 mati jer..hahaha