Thursday, October 29, 2009

(gondol) aku tak pernah sesat

sudah lama tidak mendengar cerita mengenai gondol bukan? dia sudah berhati-hati kini, tapi semalam tewas juga.
begini ceritanya.

gua, gondol n meor dalam perjalanan ke badgermalasia di uptown. ada party tupperware di sana. dalam perjalanan sempena lawatan ayan 'si pemungkir janji' ke melaka semalam kami bercerita soal negeri melaka.

gua buka bicara.

"gua kalo pegi melaka bleh sesat, jalan kat melaka sehala je, macam gampang! ayan sure sesat punye, kat serdang pun bleh sesat."

meor menyampuk.

"nak romen mestilah sume boleh."

owh.. dia pegi beromen rupenya. idokle teman tahu.

tiba2 gondol kuarkan satu fakta hebat, serius benar bunyinya.

"aku tak pernah sesat pun kat melaka."

hebat gondol. meor cakap tunang dia orang melaka pun bleh sesat kat town melaka tu. ini gondol orang kuale tak penah sesat. fuh! hebat! hebat!

tiba2 meor bertanya.

"kamu pernah pegi melaka tak?"

ringkas jawapan gondol.

"tak!"

gampang punye gondol!!!

p/s: gondol suruh letak.

lu orang rasa, antara 2 ekor ni, mana lagi kelakar?

13 comments:

syahidahariff said...

haha..gondol2..memang ah xpenah sesat, pegi pon xpenah..adoii..

[ o k e d ] said...

ayan g romen?np gua tak tau?

haan said...

gondol berong.

BajuKurung said...

"Kesayangan" la pling kelakang & legend..

~0~ said...

hahhaha..xpernah pegi memang la xsesat..

Mie Master^G said...

salam,
alang2 singgah sini...tumpang gelak sedas....hahahahah...

nizamsani said...

aku undi gondol lebih kelakar.

teddyblueberrygurl said...

gondol...gondol..
sungguh menarik..
hehehe

husna said...

aku pun undi gondol lebih kelakar

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

gondol kepala raja lawak

aku pilih gondol

~ n0ra ~ said...
This comment has been removed by the author.
~ n0ra ~ said...

Salam melawat! tq dinda nizamsani fo the link... Ahkak mmg layan baju kotak tapi gondol's serious sh!t kegemaran.

bibie_boodyn said...

aku admirE gondol..die mmmg lagi klaka dr zizan...gua mmg da lame suke gondol...

"penah jumpe gondol ke?"....

aku:- tAK....