Tuesday, October 6, 2009

(gua) teringat pada bekas kekasih gua

gua sunyi.

arini bekas kekaseh gua kawen.

dia ajak gua.

mule2 gua tak tau nak pegi ke tak.

tapi nak dramatik punye pasal, gua pegi gak.

gua nak tengok muke dia time gua tepung tawar dia.

gua nak tukar ringtone hp gua, letak lagu "pelamin anganku musnah" pastu time gua tengah tepung tawar tu, gua nak suh member gua kol. kasi bekas kekaseh dengar ringtone gua tu. lagipun gua da letak maximum volume dia. sure bekas kekaseh gua tu dengar.

nak lagi sadis, gua sambung pasang lagu "cinta 3 segi" (versi saleem, lebih mendayu-dayu) time gua makan nasik.

oh ya! tak lupe, gua pakai t-shirt indie yang gua beli di pasar malam. t-shirt tertulis "awak tinggalkan saya coz awak nak kawen ngan orang lain." tulisan dia kaler warna warni. harga rm 25 tapi gua ayat brader tu, cakap t-shirt ni bawak banyak erti pada idup gua, brader tu bagi rm20 je. bagus bukan?

abis makan balik. tak sanggup gua nak lama2 tengok bekas kekaseh gua dok senyum2 amik gambar. takpe, gua doakan dia berbahagia bersama suami tersayang.

p/s: lauk kurma kenduri itu sangat sedap. gua tambah 3 kali.

13 comments:

BajuKurung said...

cm gua pnh bc je ksh nie.. tp kt mne ek??

aishah_conteng_je said...

erk..bukan nak cakap apa la..tapi part lauk kurma tu sama la encik..

haha..what a joke kan.

at least aishah bukan pergi kenduri bekas tunang..bekas kekasih gelap je...

tapi kamu lagi macho,takde nangis2 macam si gedik ni.

fazlyna arif said...

tragis.

Nabil Fizri said...

try layan azharina[bukan penyanyi asal] - dihari persandinganmu

teddyblueberrygurl said...

drama yg tragik.
tp aq respek bab pki tshirt tu ar.
kiki

adanz said...

nak lagi dramatik ... tambah lagu "tenda biru"...

tp kan kalu gua pun gua pi, lauk kenduri ni susah nak cari beb... memang sedap dia lain macam!

Ieda said...

barang yg lepas jgn dikenang...awek sweet kan ada...hehehhehe

oked said...

GAMPANG JEK LU..DA TADE KEJE KAN?

Aminah said...

itu okies pe....biar org bhgia....

..nOWa.. said...

apa la lu..gua kan ada..yg kawen tetap kawen..gua punya kenduri nanti gua saji lu buah kurma, air kurma ngan biji kurma utk lu tanam dalam pasu rumah lu..

lipascongo said...

lue punye citer same macam oked je...lue nie khunsa ke??

nizamsani said...

aku nak satu gak tshirt tu.

Anonymous said...

mmg buat ke sume2 yg ckp kt atas tu? tepung tawar, psg ringtone tu, kwn kol mse tepung tawar..btl ke tu?