Monday, October 5, 2009

(mamat kedah n kelantan) perdebatan bahasa yg seperti binatang..

peristiwa ni berlaku semasa gua study kat itm dulu. kelas belum nak mula, maka terjadilah perdebatan mengenai bahasa antara mamat kelantan dan kedah ni.

nama dorang gua tak ingat sebab baru lepas telan semut. maaf.

mamat kedah: apa la hang ni. dok "mu-mu" je. tak style langsung.

mamat kelantan: mu lagi tak style. eja "punggung", baca "pungkoq."

gua malas nak campur.

12 comments:

sEmut said...

cis.

BajuKurung said...

gua pggil bontot..

saya said...

hahaha sama ah macam rumet saya.. suke panggil pungkoq kat adek dia.. hahaha kesian budak tu

Nur Syaza Azrudin said...

mu terengganu aaaaahhh.

she-G said...

kelantan pom mu gok..mung baru ganu dop gitu?

adanz said...

loghat tu keindahan bahasa...

Ieda said...

hehhehehe kelakar la...

oked said...

bontot jek kan senang..tapi orang perak suke panggel punggung kamu!!

AdiHana said...

my vote goes to the mamat kelantan.
beliau membidas dengan lebih cool.

haha.

she-G said...

hahaha...adihana...sipa vote2...ai laik yuuu

AdiHana said...

she-G
harusss la vote kan. kata berdebat..

ai laik yuu tuuuuu.. :D

Nur Syaza Azrudin said...

kelantan bkn demo-kawe ke?