Monday, November 16, 2009

(gua) abang polis abang dimana hatiku resah mengenang dikau!

lama dulu.

gua ngan don memandu kancil turbo ke arah seremban. ada event di sana. barang dalam kete memang penuh la. kancil gua masa tu gua syak kadang2 dia bleh jadi lori.

di kawasan bangi, kami di tahan polis.

"bagi i.c dan lesen memandu!" tegas arahan polis tu.

gua patuh. dia bersuara lagi.

"dulu kat sekolah memandu, dia tak ajar ek, kalo drive kena pakai seat belt?"

gua memang da agak da, gua sure kantoi pasal seat belt ni.

tapi gua yang masih berjiwa rebel, saja nak try brader misai tu.

"saya nak tanya sket, polis memang takyah pakai seatbelt ek?"

agak2 lu orang, gua kena saman ke tak?

p/s: gua kol lawyer, dia kata polis memang tak yah pakai seatbelt. senang nak tangkap penjenayah katanya.

p/sII: celaka! nape dalam silibus takde cakap cmtu?

18 comments:

haan said...

fes!

gua pun tatau. lu ckp baru gua tau. mekasih.

PETAK.! said...

All Cab Are Bustard.

she-G said...

penah tny benda yang same kat abg polis...itulah jawapannyer..(time jawap manis jer muka..sbb pggil abg kot)lepas tu tny..time tak kerja tak pakai gak camna ya bang?terus kelat muka...hahaha

nizamsani said...

owh..ada ic.

BajuKurung said...

owh..ade lesen.

BajuKurung said...

abg polis?? ish3...

Afna said...

kawan gua yg keje polis tu cakap mmg mcm tu sbb sng nak kejo pencuri ke hape..

Hidemichi said...

alasan semua tu... safety belt kan untuk safety...polis kebal ker?

Lala said...

heheheheheheh....

Nukilan Orang Buta Hati said...

awakakakkaka.....jgn lawan layan jerk

macha_sezs said...

boleh tahan juga lu punya berani.

heh~!

she-G said...

nape BK?ade tak puas ati?tu taim ai muda jelita lg....skrg ai dah bertambah muda dan jelita ni tak der dah

[ o k e d ] said...

bk: abg polis

Luca De Ketiak said...

dear,
kalo loyer tu tak bagitau, gua mmg da standby nak fail saman kat court da.

petak,
cab takpe.

sheg,
takpe. dorang polis.

nizam,
ada la. kaler biru.

bk,
ada la. tu pasal gua takpenah langgar lori.

bk,
ah! lu lagi.. tau la pakwe polis!

afna,
betul. polis mmg kejar penjenayah setiap masa.

hide,
gua syak dorang wajib khatam ilmu kebal baru diterima keje.

lala,
lalalala...

nukilan,
bab layan gua kena bagi kat gondol. dia pakar layan polis.

macha,
takat polis je. lu kena blajar law, baru lu tak takut polis.

sheg & oked:
ah! nak promote bf bk ape?

[ o k e d ] said...

she g tak tau ah

BajuKurung said...

gampang la weh!!! gua x jadi ngan abg polis tu.. semak pale.. nnti gua wat entry khas.. hahaha.. xleh blah.. gua cr abg crocs lak.. wakakaka..

~jelita~ said...

uishh..abg polis ambik kesempatan x pakai seatbelt dgn kelebihan yg dorg ad!!!x aci betol

cik EPAL said...

alaahhh..abang polis ni..jentik ajeeeee