Monday, November 9, 2009

(gua) perlawanan bola yang menyakitkan hati

semalam ada super friday.

gua selaku penyokong manchester city agak rajin juga nak menonton game manchester united lawan chelsea tersebut. kira2 dua team kuat. berbaloi gak tengok. kalo game liverpool gua tengok gak tapi gua sure sokong team yang berlawan tu. lantak la team ape pun, kl plus misalnya, pun gua sokong.

o.k, upacara semalam dimulakan dengan lepak2 di al-ghais. naik van kongsi gelap. stok takde seat duduk ramai2 kat lantai macam kongsi gelap nak pegi berperang.

abis makan, balik. oh ya! gua tidak menonton game di kedai mamak. lagipun rata2 orang di al-ghais adalah penyokong liberfool. masa ni la lu orang dapat tengok voronin, gerrad, torres berkeliaran tapi versi drogba.

o.k sambung pasal bola. abis makan, terus balik, balik ke rumah gondol. lupa juga nak bagitau, opis gua da ada tv. tapi masih belum ada astro. sempat gakla gua melayan sinetron liliput dan kelinci ajaib semalam. rasa nak bunuh diri gua tengok cerita tu, jalan cerita gua rasa bagus lagi cerita terbitan filem negara malaysia kisah sang kancil dengan buaya. lu bayangkan, rambut da stok mat rempit, umah batu, tapi masuk utan cari anak raksasa dan utan tu di diami oleh ahli sihir. gila baba la jalan cerita. tapi last2, menurut kawan gua, pidomat, pengiran penki (hero) berjaya menjadi kacak selepas memegang tangan anak ketua daerah. hoi Tv3! faker ape cerita cmtu lu boleh tayang? tapi nak wat camne, tu je siaran yang gua ada. yang lain kabur2. bersyukur jelah..

ish! celaka ape, gua nak cerita pasal bola, bukan cerita pasal liliput dan kelinci ajaib. o.k! gua gerak gi umah gondol dan ayan. selaku pekerja astro, ayan telah meletakkan semua channel yang ada dalam pakej astro tu di tv umahnya. dari padayappa sampai la ke cerita cine. sume ada. jangan nak heran kalo lu berkunjung ke mari, lu tengok gondol layan hannah montana, ayan layan cerita cine dan gua sesekali layan bloomberg.

ish! terpesong lagi! sampai umah dia gua dah port baik punye. jam kul 11.30. layan csi dulu coz game lagi setengah jam. gua port kat kerusi panjang yang gua serius tak tau dorang amik katne. gua tengok kat ikea ngan cavenzi memang takde sofa jenis ni. gua baring baik punye. csi biasalah cerita sume stok bunuh. kalo cerita selamatkan haiwan tu wonderpet bukan csi. gua memang taksabar tengok game super friday da ni.

kesimpulannya, gua bukak mata, gua tengok jam kul 5.30 pg. celaka punye ayan, bukan nak kejut gua bila game start! pagi tadi gua tengok eurosportnews kata man u kalah 1-0. cis!

10 comments:

she-G said...

luca...kena carik wife la.leh tlg kejut tgk bola wat nescafe kopi ke..ape harap pada kawan..kawan dah ade awek cun...mmg tak leh blah la

Luca De Ketiak said...

wife lambat lagi. 3 taun katanya..

BajuKurung said...

Tahniah.. ngan Liverpool kalah, ngan Chelshit pun kalah.. dh tu men tendang2 dada drogba... mencabul kehormatan drogba jek..

Luca De Ketiak said...

dada lu tak terjejaskan?

~ n0ra ~ said...

Harharharhar! Hilang kebosanan kerja lepas ahkak baca entry nih... tQ beb!

Hidemichi said...

Nasib baik mata gua terang...menang kat Chelsea pulak tu, tido pun lena jer!hahahaah

jakionline said...

hahahahahahahaha.liberfool

[ o k e d ] said...

gua yakin..ayan kejot lu kul 7 tadi mase die nk g keje..amat yakin..

ok kawan2..tahun depan siaran astro anda terpakse ditarik balik..sila beli remote astro yg lain untuk berebut ngn gua

meo said...

wow...lps ni umah ayan n gondol dh ade p'bntu umah...x yah la ssh2 lg m'cr thai massage...ik ik
p/s :gua tetap setan merah...

Anonymous said...

liliput n kelinci ajaib tu hari ape? cute btol namenye