Friday, January 15, 2010

(jobsmalaysia) gua syak gomen kena settlekan hal ni dulu baru bleh pung pang sebok pasal isu nama allah

1. datang interview bersama pakwe, gua tanya dia, pakwe tolong jawap.

2. arini masuk keje besok berenti.

3. interview kul 10 datang kul 4 petang.

4. arini masuk keje, besok jiran kena penyakit mistik.

5. arini keje, minggu depan sambung belajar.. oh ina!

6. "saya tak penah kena interview camni"

7. keje kosong kerani tapi "saya nak mintak jadi engineer!"

8. baru graduate tapi "saya nak gaji rm3000."

9. "encik ingat encik bagus sangat ke?"

10. "saya sume boleh wat" tapi bila suruh taip surat, satu surat satu hari.

ini lah pengalaman yang gua kutip dari program kat bawah ni.

haruskan gua terus berharap?

"sudah bekerja?" propaganda macam gampang!

p/s: gampang apa lagu 2 better than 1 dok kuar sepuluh juta kali kat radio? propaganda yahudi tul!

5 comments:

Mommy Anyssa said...

gua designer tp gua nak jd manager. bole x encik bos? hahahha

she-G said...

ikut serta ke jobs malaysia???bagus nya...

p/s:nak kutuk yang bawak pakwe tu..pehal ngko...mati karang bukan pakwe ngko leh teman pun...nak selobang kubo pun tak leh..huh

aishah_conteng_je said...

penting sangat company kau

Mommy Anyssa said...

she g,

betol2 aku sokong. aku single mom ilek2 je. hahahaha

mr. y said...

tidak sepenting mr. x..

ik ik ik!