Sunday, March 21, 2010

(gua) roti tempayan

1st time gua makan roti nan atau time tu gua panggil roti tempayan masa gua darjah 3. makan kat seremban. kedai tu dekat ngan supermatket globe. masa tu globe memang paling legend ar kat seremban. terminal one takde lagi. apatah lagi terminal 2. 0h ya! globe skang da jadi arwah.

punyela sedap roti tempayan time tu.

lembut.

wangi.

murah.

tapi sekarang bilamana gua makan roti tempayan kat restoren al-ghais, dekat2 kawasan opis gua, gua rasa macam kunyah papan plywood.

keras.

takde haruman.

mahal nak mampos.

kat manalah gua dapat makan roti tempayan yang sedap macam roti tempayan dekat globe seremban tu ek?

12 comments:

mell aziz said...

ah. kt puchong ade satu. best. lembut nk mampus. mcm letak softlan.

Syima Boyd said...

steven corner la...

Luca De Ketiak said...

mell,
celaka.. sekali imbas gua baca lu tulis, "lembut nak mampos. mcm pondan.." hahaha!

syima,
ah! kat situ keras gak..

gizbo said...

bro..lu bleh makan kat restoran negeri..still legend..macam makan nasi ganja kat jalan yang kalsom..

paiseh said...

kat dekat globe seremban!

CikMelur said...

seremban memang bes. cendol kat pasar pun terbaik.

Mati Bah!!! said...

mat.. lu try kat hakim shah alam..
sedap boleh tahan 3 kali jumaat..
gua syak dorang ada bubuh kas-kas..

ExIsTenZmEsMeRiZe said...

lu try kat ampang la...
tapi gua tak tau la plak lu duk mana..
hahahahaha....

Syima Boyd said...

uh iye..? heheh selalu mkn kat steven corner je

Anonymous said...

try kat melaka 'kuala laksamana' nama kedai dia "pak putra"
tapi jgn order naan biasa.. layan naan cis bedebah perisa potato.. tangkap otak!!

ExIsTenZmEsMeRiZe said...

nak saya bawak ker syima? steven corner mana? pandan?

Anonymous said...

kat new delhi , india..