Thursday, April 15, 2010

(pemandu kereta di malaysia) sentuh dan pergi..



touch n go..

o.k anak2.. arini kita akan belajar maksud "touch and go."

touch bermaksud sentuh.

and bermaksud dan.

go bermaksud pergi.

so, secara mudahnya kad touch n go bermaksud kad sentuh dan pergi.

bukan bermaksud,

bila da sampai tol, berhenti, baru nak terkial2 cari kad letak katne, dah jumpe baru nak buka pintu sebab power window rosak (kete buatan tempatan...), sentuh kad dan pergi..

p/s: gua berharap jpj boleh tambah perihal cara2 menggunakan kad touch n go dengan betul dalam silibus sekolah memandu supaya perkara yang gua alami tadi tak berlaku lagi.. sakit ati tau tak?

7 comments:

she-G said...

oh...ande memandu keta bukan buatan malaysia yaa??

atreyu strange said...

mane lu tau power window rosak? ntah2 baru pas cuci kete. haaaa...

petisuara said...

entah2 die tgkap die br pas tinted..mne bole bukak..wawawa

Z@yBlUrR... said...

tul....rmai jer wat cmtu...dr nk cepat trus jd lambt...tmbh plak tbe2 kad org dpn x ckup baki...lagi lah....:)...nk slamt gune jerlah smat tag :)

cacah said...

hmmm.... pastu tak masuk lagi bab
"eh... baru teringat baki ada 30 sen jer..."

tak ke berasap orang kat belakang nak reverse2...

rusYda said...

Setuju seratusnya ape yang lu tulis ni.
And,
jadahnye smart tag kau perlu nak berenti, bukak tingkap, and hala kan smart tag kat sensor atas tu.
bangang.

Apit said...

org2 cmni mmg F!lembab!