Thursday, May 27, 2010

(ustat luca) ini entry khas untuk menjawap komen2 anon dientry "hari memboikot fesbuk ciptaan yahudi bersama anak2 melayu malaysia dan mesir."

ada anon tercinta komen kat entry gua yang ini:

o.k biar gua jawap satu2, menjawap setiap tuduhan.

1. Aku nmpak pengetahuan agama Luca ni bongok sket, jgan smpai bongok tak bleh diajar...

- kalo lu orang tengok balik mule2 gua tanya "kenapa takleh lukis gambar nabi?" gua mintak dengan penuh harapan supaya ada orang bagi jawapan. o.klah, gua bongok, sebab gua bongok tulah gua tanya. tapi lu orang bleh tengok jawapan dorang bagi? jawapan bongok bukan? hoi faker, camne ilmu nak berkembang kalo bertanya pun takleh?

2. apsal lu org sokong dia? pasal kawan dgan dia eH? blogger united? hahah, jgan smpai sbagai kawan as a blogger pun nk menegakkan benang yg basah, jgan smpai as blogger pun mende2 agama nk dikompromi?

-lagi satu benda bodoh. tak paham benda sinikal. o.klah, lu mesti kecik ati sebab gua banyak kawan kan? takpe, gua paham, anon ni memang selalunya jenis orang kurang kaseh sayang.

3. aku bukan pelajar Mesir pun tau....

-takde orang cakap pun lu pelajar mesir. sila jangan perasan.

4. hik hik hik, gelak gadis2,

- serius tak kiut. plz jangan gelak camtu lagi..

5. sori la aku xde blog nk gelak macam gadis2 nih, n tambah saham2 fitnah... nauzubillah, sejak trend2 blog ni aku nmpak fitnah makin berleluasa, kalau guna blog utk tujuan betul, gua amatla sokong....

- so bukak lah satu. gua nak tengok gak apa pendapat lu lak.. gua sokong lu.

o.k ini lagi satu, jawapan gua tulisan merah...

AnonymousAnonymous said...
kadang-kadang...aku pun tak faham apa luca ni nak.
~gua taknak pape. percayalah. gua tak perlukan apa2 dari lu..

sana-sini buat provoke.tau la bisness..nak cari nama pun bukan cara ni.
~tak tahan dengan provoke, jangan baca. gua nak cari nama guna cari ni? hahaha! jom lepak, gua syak lepak ngan lu mesti best..

Aku setuju apa yang diorang buat tu.Memang muka Nabi Muhammad S.A.W tab boleh dilukis.Ada sebabnya.
~ gua tak cakap pun yang gua tak sokong. lu perati betul2 soalan gua yang pertama. gua tak perlecehkan. gua bertanya. time sekolah dulu, cikgu lu marah ek kalo lu tanya soalan. kalo betul camtu, gua taula kenapa lu bleh jadi camni skang..

Dah tengok cerita clash of the titans? Dah tengok macam mana tuhan-tuhan diorang kena pelece? Berperang la..apa la..
~ada otak pakai. lemah sangat ke otak lu sampai nak terpengaruh ngan sume tu?

Itu antara hikmah kenapa Allah SWT dan Nabi Muhammad tidak boleh digambarkan dengan ukiran etc..
~itu yang gua tanya, mana dalil? bagi gua dalil. ni bagi dalil yang takleh pakai langsung.. plz plz plz.. kamu jangan bodoh!

Kalau malas nak sokong pun,tak payah la provoke macam tu.Buat saling benci membenci.Dah berdosa dah kat situ.Tambah-tambah lagi kalau ko sendiri pun tau diorang akan marah dan ko sengaja nak provoke.
~1st, gua tak cakap pun gua tak sokong. 2nd, sape yang bodohkan sape dulu. lu tengok betul2. gua tanya elok2 dengan hati yang suci. lu tengok ape bongok2 tu jawap. dok mesir konon. abu lahab tu dok mekah. masuk neraka gak oi! my ass la!

Sapa nak tanggung beb.
~dosa gua, gua tanggung la.. takkan lu nak tanggung kot. dosa lu yang banyak tu pun kot2 lu tak tertanggung..

Aku buat anon ni sebab aku nak stop sini dulu.Kalau aku letak link aku,nanti cerita akan jadi panjang.Aku taknak ada lagi pergaduhan.Cukup le melayu berpecah belah.
~ni nak cakap soal islam ke soal melayu ni?
Mamat tu ajak bersatu untuk tentang apa yang pihak barat cuba buat.Menghina S.A.W.Lepas lukis apa diorang buat dengan lukisan tu?Lempar macam tu ja? Buat pijak? Kita pun tak tahu kan.
~lu ni negatif thinker dan prejudis ni. kecik2 mesti selalu kena dera kan? o.klah, bersatu untuk menentang apa pihak barat buat. pasni gua harap lu bersatu ngan gua lak pasal apa pihak mufti patut buat tapi dia tak buat. join kat sini ye.. klik sini!

Betul,nabi kita memang perlu diagungkan.Tapi diagungkan dengan cara mengikuti sunnahnya.Diikuti ajarannya.Diikuti akhlaknya.Itu yang perlu kita buat dan ramai dari kita gagal buat.
~tu yang gua pelik bila mamat mesir tu bagi jawapan lain tak leh diagungkan tu. lu copy paste ayat lu ni, pastu lu tempek atas dahi mamat mesir tu. bodoh beno gua rasa. ke lu ni mamat mesir tu? kalo lu mamat mesir tu, senang sket, lu tempek atas dahi lu.. mudah saja!

Yang si Luca ni pulak,dok pegi pelece.Serius..luca ni memang jenis suka cari pasal. Dah habis agama sangat rasanya.
~gua suka cari pasal? o.k tahniah! gua bleh cium mulut ngan lu skang kerna lu adalah orang yang paling mengenali gua kini.. bila nak cium mulut ni? kumur dulu tau!

Luca,hang suka dak kalau mat saleh mana dok lukis gambar..lepas tu claim gambar tu bapak hang.Lepas tu lempar mana-mana...buat pijak ka..apa ka....

Sedangkan dia tak tahu pun rupa sebenar bapak hang.

Rasa macam mana?

Tu baru bapak kan?
~bapak gua hensem. apa salahnya kalo orang nak lukis gambar dia. o.k, gua paham. lu kena terima hakikat. tak semua orang ada bapak yang hensem. lu jangan berkecil hati. terima ketentuan tuhan. tuhan itu maha adil.

Kalau tak rasa..tak apa lah. =) <- bajet kiut.
:) <- kiut kiut kiut!
o.klah, ini terakhir untuk semua anon!

p/s: suh boikot log off kul 12:00 tapi jawap komen kul 12:05. bersatu my ass. lagi satu anon. mark zukenberg tu yahudi. dia kira di pihak barat gak. camne tu nak kira?

29 comments:

haan said...

1st!

fndrocka said...

aku dah agak metsti ada sambungan.basically memang bertanya itu bagus..argue dan berfikir itu bagus..kenapa perlu jumud.

Latest Entri : Mendekatkan diri (PES)

sD..(; said...

marah nye abg luca.. saba k.. diorg yg tade otak.. sbb tu malu nk wat acc.. :)

btw nk tnye, jumud tu ape?..

nmz said...

terbaik en.luca..diorang tulis ikut perasaan bukan ikut otak agak eh..xpikir dalam2 skit..

ALIA AZHRR said...

Luca, Losers will never admit that they lose, eventhough they are. Chill Luca , chill !

dila said...

bukan nak salahkan bangsa yang bernama melayu tapi nak salahkan mentaliti yang bernama MELAYU.

bila orang bertanya, dijawabnya dengan penuh megah, bongkak dan sombong. kononnya dialah yang paling hebat.

bila orang bertanya, dipandangnya dengan jilik kononnya dialah yang paling mulia, paling berilmu, paling beriman.


bila orang bertanya, dijawabnya dengan penuh emosi beserta nafsu tanpa sebarang fikiran janaan dari otak, kononya kebenaran berpihak kepadanya

gila. gila bila kita boleh hidup dalam mentaliti seperti ini.

gila. gila bila kita memikirkan masa hadapan bangsa kita.

(ayat2 gua ni agak2 acam boleh buat post kat dalam blog gua je )

stiffler said...

pehh..dah macam sesi menjawab formspring dah ni?..apa ceghita?!

Fa-T said...

melayu pun ade 2 jenis.. yang muslim sama yang tak muslim...

luca.. lu bernas... takkan nak bertanya pun salah...???
lu 1st klass gua kene belajar mantik sama lu!

Anonymous said...

Wah, mesti penat ko nak explain kat diorang - diorang yang tak bley nak fikir ayat - ayat ko tu. Haih. Tolong lar fikir dalam sikit. Kreatif sikit. Jangan lurus sangat. Memang nak kene sepak. Nak explain dengan penuh intonasi dan makne sebalik ayat ape?

nur_nj said...

saje je aku nak nyibuk kat sini =)

Anonymous said...

lol...

aku gelak je baca penerangan ko tu luca.

Pandai hang pusing naaaa....hahahahhaa...

1.pasal cerita clash of titans tu..mampos la nak percaya ka tak..yang aku maksudnya..SERONOK KE TENGOK KALAU DOK KENA PELECE MACAM TU? Tu tuhan depa takpa la. hang ada paham? hahaha...luca luca..meleret jugak rupanya ko ni.

2.pasal dalil ko mintak tu..yang nabi dulu-dulu pecahkan berhala tu menatang apa? Hang nak muka nabi kita letak dalam gambar? ukir jadi patung? pastu kena yang fanatik sikit,pergi berdoa depan tu.Tak ke dah macam keling.Luca..luca...geleng kepala aku.Ada dalil cakap jgn main fesbuk sampai leka? Takda kan? Tak ada dalil,amik menda paling hampir.Itu pun takleh pikir.Kalau dah tau diroang tu cokia..pegi la tanya orang yang arif agama.Kata nak tau sangat kan.Jumpa la memana ustaz.Bak kata pipiyapong...menda-menda mudah macam tu pun nak kena ajar? Ko sebenarnya yang nak tunjuk bagus.

3.Dol..pasal sokong ngan tak sokong ni...aku rasa ko ni bermasalah lah dalam komunikasi.Menda yang ko tanya tu..mamat tu dah jawab elok-elok.Cuba ko baca balik.Lepas tu cuba ko tgk komen ko yang ke-2 dan ke-3.Sapa tak menyirap macam tu beb.Ko yang mula cakap pasal 'nampak bodoh' la..apa la.Ko ni aku tgk,macam kurang kasih sayang je luca.Cari perhatian? Hahhaha...sapa yang mula kecoh dulu ni? Tu ja yang aku nak tanya.Abu lahab dok mekah sebab dia tentang nabi.Kompom la masuk neraka.Hahahha...my ass konon.Bodoh tak bertempat.hahaha..mamat tu dok mesir belajar ilmu agama.Luca..luca..tak sangka ko sebengap ni.

4.ko yang bodohkan orang dulu.Baca komen ko yang ke-3. =) jam 1.11 am.
Luca luca..hahaha..

5.Aku tau.Saja nak ingatkan.Akaun dosa takleh transfer semudah itu.hahaha...wow..tau dosa aku eh? hebat gila ko ni...hahahhaha..luca luca...(geleng-geleng kepala.)

6.Aik...sebut melayu sikit pun dah marah? hahaha..rilek la beb.haha..luca luca... (geleng kepala lagi..)

7.Negatif thinker celah2 mana luca oi...hahaha...kan aku da cakap..kita pun tak tahu kan? kena dera celah2 mana luca oii..hang ni..main taram ja.negative thinker betul lah! =p

8.Dia maksudkan agungkan dari segi pemujaan macam keling2 dok puja dewa diorang..macam pengikut ajaran sesat puja pemimpin diorang.Aku pun heran la..tahap mana la ko buleh pikir luca.Pusing je lebih ayat ko ni.hahaha..luca luca...

9.Cium mulut pulak dah.Lepas cerai takkan suka jantan pulak kot.hahaha...

10.Pasal lukis gambar tu..ko tak jawab pun macam mana perasaan ko kalau gambar bapak ko dipelecehkan.=) tak nak jawab? =) hensem tu subjektif...sapa nak kata bapak sendiri huduh kan? tu semua ciptaan tuhan. =)

serius luca..point ko memang kelakar.pusing je lebih.Gelak je aku baca.

ikhlas:

anon yang bagi penerangan panjang lebar hari tu dan sedang gelak.

Luca De Ketiak said...

;-)

aku bukan anon tapi insan yg seperti luca yg tak ingin publisiti utk dedahkan nama sebenar... said...

jom wat research sket.

rujukan: http://lucadeketiak.blogspot.com/2010/05/gua-hari-memboikot-fesbuk-ciptaan.html

(1)Arsyad Abdul Razak 23 May 11.47pm berkempen mengajak log off sblm jam 12mlm...

(2)Luca De Ketiak 23 MAy 11.53pm bertanya (sedikit kasar tp masih terkawal) kenapa takleh lukis gambar nabi s.a.w.

(3)Arsyad Abdul Razak 24 May 12.02am menjawab (tanpa kekasaran tapi mengingkari kempen logoff) dgn jwpn yg agak baik diiringi sabdaan Nabi saw.

(4)Fizie Yuzmail 24 May 12.05am lak mencelah (tanpa ambik bhgn dlm kempen boikot) dgn ayat yg lgsg tak hikmah dan cnfirm Nabi pun tak suka.

(5)Ibrahim Khalis 24 May 12.08pm jgk mencelah tetapi dgn cara yg baik (tanpa provokasi dan kekasaran) dan ilmu yg dikongsikan mmg fakta walaupun dia tak ambik bhgn dlm kempen boikot.

(6)Mohd Azmim 24 mAy 12.20am pun celah gak tanpa provokasi dan kekasaran bahasa (jgk tak join kempen)

(7)Luca De Ketiak 24 May 12.41am mula membalas dgn ayat "SAPE KATA HARAM? MANA DALIL?".walaupun Arsyad Abdul Razak 24 May 12.02am DAH BAGI DALIL (MENJAWAB SOALAN - "gua mintak dengan penuh harapan supaya ada orang bagi jawapan...hoi faker, camne ilmu nak berkembang kalo bertanya pun takleh?").dan SAMA JUGAK CAM GENG PENGOMEN di atas TAK JOIN KEMPEN BOIKOT (sama je).

(8)Luca De Ketiak 24 May 1.11am pun memulakan serangan balas dgn kata2 keras yg Nabi tak penah ajar & tak pasti sape yg ajar (luca2..hati kau keras) antaranya "my ass", "sayang nbi konon" (en luca syg nabi tak), dll...

(9)perang saudara seagama pun berterusan...

PERSOALAN:
SIAPA YG BENAR SAPE YG SALAH?

JAWAPAN AKU:
DUA2 SALAH NI. PATUT MUHASABAH DIRI. BUKAN TUTUP MATA PADA SALAH SNDIRI. SALAH ORG LAIN JELAS HAKIKI. YG LAIN (TERMASUK AKU) SILA AMBIK TELADAN KISAH INI. AGAR SEMPAT INSAF SEBELUM MATI.

JAWAPAN KORG???

Anonymous said...

hakhakhak....


dah terang-terang brader tu cakap ada kat arab sana nun..waktu tu..kat sana siang.Sini malam.

apeda luca..itu pun x leh pikir.Macam baru sehari kat bumi.


keh keh keh..


bancau bancau..ni le padahnya nak tunjuk hebat sangat.

hahahahaha...

aku bukan anon tapi insan yg seperti luca yg tak ingin publisiti utk dedahkan nama sebenar... said...

anon 1 june 2010~
tak perlu laa buat ayat sinis cmtu... cara cmni bkn wat org sedar salah sndiri... tapi wat org rasa tercabar & sakit ati... jgn sbb provokasi ko nanti sampai ada yg makin jauh dgn Allah... niat tak halalkan cara... niat nak ubah org tak bleh jadi lesen halal utk nasihat yg kurg hikmah...

Anonymous said...

nak gak la jadik anon..
anon..
suka haan..

ada yg ckp letak nama anon cm takdak telor tp sbnrnya dia pun SAMA JE TAKDE TELOR takut letak nama betul said...

ANONYMOUS
(1)unnamed: whose name is not known or not given
(2)PREVENTING IDENTIFICATION: obscuring somebody's identity

-Microsoft® Encarta® 2010. © 1993-2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.-

~PERIT DE KETIAK~

-apom Anon ulat- said...

cakap byk tak guna la brader Anon. nampak sangat skg ni lu nak sgt tunjuk bagus weh. bangang tetap bangang weh. lu tak faham takpala. otak lu punya pikir, pendek tak igtla weh.. lu masuk sini lu mau bising2. celaka punya orang.

john,paul,ringo,george said...

gua memang rilek,nak mencelah jugak,

assalamualaikum semua

kata orang DIA YANG LEBIH... HAHAHA... said...

-apom Anon ulat-

hodoh giler nama lu. mak lu kasi ek? ke bapak tiri lu? ik ik ik. tgk pada nama pon dah tau sape yg BANGANG. tu belum tgk ayat lu lg. cm tak educated lgsg. penah gi skolah x? sian dia. disbbkan keBANGANGan lu, gua pun tpaksa laa guna ayat standard otak lu. wat ayat normal takut lu tak mampu nak paham lak. maklum laa.. ik ik ik..

kata orang DIA YANG LEBIH said...

nama lu sapa lak kasi? bapak tiri lu? tengok la attitude lu dulu bang. bangang juga. bebal tetap bebal la weh. lu skolah tak skolah? oh orang tak sekolah je boleh guna ayat ni ka? tak sangka lu pun sama tak sekolah.

kata orang DIA YANG LEBIH... HAHAHA... said...

-kata orang DIA YANG LEBIH-

bapak lu dulu tak penah hantar sekolah ke? bangang tul. tak reti baca ke?

gua dah tulis "disbbkan keBANGANGan lu, gua pun tpaksa laa guna ayat standard otak lu". ayat cmni pun tak bleh phm ke?

oloo cian dia. tak paham bahasa rupenya. ke ni keBANGANGan warisan genetik keturunan lu? ik ik ik kesian keturunan lu. warisan belah mak ke bapak lu? ik ik ik..

ps: keturunan family ko mmg suke tgk website porno cm youjizz ke? mmg keturunan suka benda2 haram ek? darah daging kot. ik ik ik..

kata orang DIA YANG LEBIH... HAHAHA... loser said...

Wa tak tau pulak keturunan lu suka memaki keturunan lain? Dah tau dah keturunan sapa lebih bangang sekarang ni. Sigh. Keturunan loser la ya?

No wonder cepat je reply. Sigh. Takpa. Wa kasi lu menang. Keturunan lu kan loser.

Mana lu tau youjizz tu haram ha? Lu penah tengok kah? Lu tekan kan?? Kan?

kata orang DIA YANG LEBIH... HAHAHA... said...

bukan ke lu pun maki keturunan lain? + otak tolol tak reti baca ayat simple + darah daging suka youjizz = maksudnya lu jauh lebih BANGANG + TOLOL... oloo cian lu.. makpak lu.. nenek moyang lu.. ik ik ik..

gua maki org yg BANGANG je. sbb menyampah tgk benda simple pun punya laa BANGANG nak phm. tgk je psl youjizz (website kegemaran mak lu). sape yg letak link kat nama sndiri? gua ke lu? gua ingat klik kat nama lu kuar laa info agama ke (sangkabaik kat lu). rupa2nya mmg darah daging porno. so ayat lu "Mana lu tau youjizz tu haram ha?" mjelaskan lg betapa BANGANGnya otak lu. oloo cian dia. ik ik ik..

thnks kasi gua menang. sbb lg byk lu tulis lg nmpk keBANGANGan keturunan lu. oloo cian lu ngn keturunan lu. ik ik ik..

ps:eh lu bleh phm tak ni? gua dah wat ayat plg simple ni. tu laa byk sgt tgk porno bsama family secara "bjemaah". jgn amali scara "bjemaah" dah lerr. ik ik ik..

zero_hour1988 said...

jadahnye la anon2 ni...sedih aku tgk...hahaha...wei mangkok,aku dapat lihat kat sini yang luca ni tanye baik2 kot..abes sopan dah...mn de kasarnye...

pastu org mesir tu jawab bukan main angkuh lg...tu yg tak tahan tu..aku bkn kaki bodek luca ke apa ke,tapi aku kurang skit la kalo org yg bajet bgus ni...nyampah aku lbih2 plk,wahahaha...

lain kali kalo kata log off kul 12 tu,bgtau dl..wktu tmpatan ke,waktu malaysia ke takde la org lain keliru...tak ke bangang je aku baca komen2 kontol korang ni..hahah

zero_hour2010 said...

susah sgt ke nak phm bahasa melayu ek?

ok laa. gua simplekan ayat gua. kalo tak paham gak, mmg lu otak zero laa..

(rujukan: http://lucadeketiak.blogspot.com/2010/05/gua-hari-memboikot-fesbuk-ciptaan.html)

(1)Arsyad Abdul Razak 23 May 11.47pm berkempen mengajak log off sblm jam 12mlm...

(2)LUCA DE KETIAK 23 MAY 11.53PM BERTANYA "JAP.. SEBELUM LU DOK AJAK ORANG JOIN KEMPEN NI, LU BAGI TAU KAT GUA, KENAPA TAKLEH LUKIS GAMBAR NABI S.A.W.? GUA TERTANYA-TANYA GAK.."

* POINT MANGKUK 1 : "HAHAHA...WEI MANGKOK,AKU DAPAT LIHAT KAT SINI YANG LUCA NI TANYE BAIK2 KOT..ABES SOPAN DAH...MN DE KASARNYE..."

**tanya baik2? sopan? mana ada kasar? ok kalo bapak lu ajak si luca join kempen jgn hisap rokok sbb rokok tu haram nanti darah daging jadi haram abes. pastu si luca (dpn lu sndiri) jwb cam kat atas "jap.. sebelum lu dok ajak orang join kempen ni, lu bagi tau kat gua, kenapa takleh hisap rokok? gua tertanya-tanya gak". adakah lu akan ckp "luca..lu mmg sopan abes laa ngn bapak gua"? ik ik ik..

(3)Arsyad Abdul Razak 24 May 12.02am bagi jwpn dia . siap bg dalil lg. CUMA YG HAMPEH SBB DIA SNDIRI PUN TAK LOGOFF KUL 12. mayb dok kusyuk sgt nak jwb soalan "SOPAN" luca tu smpai tak tgk jam..

(4)Fizie Yuzmail (NI BUKAN ORG MESIR TU KAN) 24 May 12.05am yg mula start provoke. antaranya ‘pk dulu sblm tanya’ (eh tul laa tu nak tnya kna pk dlu.JGN JADI STOK YAHUDI DLM SURAH AL-BAQARAH YG SESAJE TANYA SBB TAKNAK IKUT NABI). lu baca sndiri la. malas nak taip.

(5)IBRAHIM KHALIS (OK NI BARU ORG MESIR TU.. KAN?) 24 MAY 12.08PM BERKATA “MELUKIS WAJAH BAGINDA ADALAH HARAM DISISI ISLAM ATAS SEBAB UNTUK MENGELAKKAN UNSUR-UNSUR TAQDIS(PENYUCIAN) ATAU UNSUR-UNSUR TA’ZIM(PENGAGUNGAN).. SEJARAH TELAH MEMBUKTIKAN PERKARA INI MMG TELAH TERJADI SEBAGAI CONTOH BERHALA-BERHALA YANG PADA ASALNYA DIUKIR…..SO HUKUMNYA HARAM…”

* POINT MANGKUK 2 : "PASTU ORG MESIR TU JAWAB BUKAN MAIN ANGKUH LG...TU YG TAK TAHAN TU.. AKU BKN KAKI BODEK LUCA KE APA KE,TAPI AKU KURANG SKIT LA KALO ORG YG BAJET BGUS NI...NYAMPAH AKU LBIH2 PLK,WAHAHAHA...”

** tu yg tak tahan tu? tak tahan nak fitnah org ke? mmg hobi lu ke fitnah org yg tgh usaha mendalami agama Islam? ingat ke yahudi ngn kafir je suka fitnah org Islam. patut laa dlm al-Quran byk dok ulang2 pesan jgn ikut perangai yahudi nasrani. baru phm skrg..

***si Ibrahim Khalis tu cuma terangkan kenapa haram lukis wajah nabi. sbb larangan ni mmg ada dlm agama Islam. agama Islam lak mai dari Allah. maksudnya larangan ni mai dari Allah. dan Allah pun suh manusia sampaikan kebenaran. so dia cuma sampaikan larangan Allah tu. yg ni ke yg lu ckp “BUKAN MAIN ANGKUH LAGI” tu? turut perintah Allah pun angkuh ke? BESAR GILA FITNAH LU NI..

****jap. lu cam gelak byk sgt. ke lu ni gila otak mereng? kalo ye gua nak tarik balik komen gua. sbb org gila tak jatuh dosa fitnah. almaklum laa. dah tak siuman laa katakan. ik ik ik..

*****bab dia tak logoff kul 12.takkan tak tau waktu mesir tak sama ngn Malaysia kot. adik gua yg darjah 3 tu pun tau. lgpun bkn si mamat mesir tu yg ajak join kempen. dia cuma ckp tak bleh lukis je. susah sgt ke nk phm? cian. ik ik ik..

BERSAMBUNG..

zero_hour2010 said...

SAMBUNGAN..

(6)Mohd Azmim 24 may 12.20am pun mcelah gak tanpa provokasi dan kekasaran bahasa. kalo ada sila buktikan..

(7)Luca De Ketiak 24 May 12.41am mula membalas dgn ayat "SAPE KATA HARAM? MANA DALIL?"

*walaupun Arsyad Abdul Razak 24 May 12.02am DAH BAGI DALIL (alas an luca dlm blog - "gua mintak dengan penuh harapan supaya ada orang bagi jawapan...hoi faker, camne ilmu nak berkembang kalo bertanya pun takleh?")

**walaupun si mesir masih tak logoff, tapi at least time mesir tak smpai kul 12am lg. luca dok mesir gak ke? sbb dia tak logoff pun lg. ke ikut time negara Israel?

***sambung balik psl bapak lu. td dia ajak luca join kempen merokok tu haram. pastu luca tnya bapak lu nape haram dgn cara sopan abes (ikut kfhmn pala lu). bapak lu bg dah jwpn ngn dalil. pastu LUCA JWB KAT BAPAK LU "SAPE KATA HARAM? MANA DALIL?" apa reaksi lu? hrp2 otak lu takde laa lembab sgt..

(8)Luca De Ketiak 24 May 1.11am pun memulakan serangan balas dgn kata2 keras yg Nabi tak penah ajar & tak pasti sape yg ajar (luca2..hati kau keras) antaranya "MY ASS", "SAYANG NBI KONON" (en luca syg nabi tak), dll...

(9)perang saudara seagama pun berterusan...

MUDAH JE.. SO APA KATA LU? GUA MERAYU KAT LU. KALO NAK REPLY BACA BETUL2 APA YG GUA TULIS DULU. KASI PHM BETUL2. JGN NAMPAK SGT KEBODOHAN LU..

Anonymous said...

(5)IBRAHIM KHALIS (OK NI BARU ORG MESIR TU.. KAN?) 24 MAY 12.08PM BERKATA “MELUKIS WAJAH BAGINDA ADALAH HARAM DISISI ISLAM ATAS SEBAB UNTUK MENGELAKKAN UNSUR-UNSUR TAQDIS(PENYUCIAN) ATAU UNSUR-UNSUR TA’ZIM(PENGAGUNGAN).. SEJARAH TELAH MEMBUKTIKAN PERKARA INI MMG TELAH TERJADI SEBAGAI CONTOH BERHALA-BERHALA YANG PADA ASALNYA DIUKIR…..SO HUKUMNYA HARAM…”

"pastu org mesir tu jawab bukan main angkuh lg...tu yg tak tahan tu..aku bkn kaki bodek luca ke apa ke,tapi aku kurang skit la kalo org yg bajet bgus ni...nyampah aku lbih2 plk,wahahaha..."

MUDAH TUL KAN NAK BUAT FITNAH!!!

Anonymous said...

Dah tiga bulan aku tunggu luca jawab.. Senyap je.. Mane luca ni.. luca.. ooo..luca. Jawab la... Xde telor ke..