Friday, June 11, 2010

(gua) megi sup watdehell!

satu petang di rantau panjang, kelantan.

gua sedang lapar berjalan mencari bijik gajus pesanan makcik dobi, gua bersama kawan2 berhenti makan di satu kedai. di situ satu2nya kedai yang masih buka, kedai lain sume dah tutup. jam baru 5 petang. gila pekan ni.

gua: apa lagi makanan ada kak?

kak amik order: macam2 ada dik. pung pang pung pang.. (sambil terang menu2 yang dia ada dalam dialek kelantan.)

gua: apa yang special kak?

kak amik order: megi sup!

dan2 tu gak gua santau akak tu idup2.

p/s: jarak antara serdang dengan rantau panjang lebih 500 km. kalau takat nak makan megi sup, gua jalan kaki pegi takwa je.

7 comments:

hentakbelipat said...

kau x cube lagi mane tau..ntah2 megi sup die ade rencah tongkat ali

r u s Y d a said...

"kak amik order"
ngahahahaha

mikhaelahmad said...

megi sup tu password untuk ke back door.

fazlyna arif said...

megi sup dia ada letak belut kut..

she-G said...

g cuti skolah ke??harga barang seme naik tah cam tah hape2???
tu die bagik megi sup je dulu kot...kot bagik menu up2 kam terkejut nak bayar..hahaha

she-G said...

megi sup kat kelantan manies okey???sgt tak boleh tahan...eeeyyy

fndrocka said...

jangan memperkecilkan megi sup akak tu..mesti ada sesuatu yang tak dijangka