Friday, July 16, 2010

(gua) panas enjin kete pagi2 tu taklah sewajib solat subuh

skang ni gua dalam mood nak tulis siri gua baru tahu arini sial.

tapi benda ni bukan gua baru tau arini, gua tau minggu lepas.

gua baru tau yang kalo kete baru2 ni tak payah poyo2 nak panaskan enjin pagi2. start2 kete terus boleh gerak.

lainlah kalo kete lu orang pakai kabaretor, memang la kena panas dalam 4-5 minit sebelum jalan.

lu orang pun mesti selalu cas2 panaskan enjin kan? lu orang pun mesti bongok macam gua gak kan?

p/s: gua dapat info ni dari popo. kalo dia tipu, gua pun tipu la.

9 comments:

momguess said...

popo tu apa?
wa bengap
wa start enjin
terus gerak

pembaca said...

Tang minyak tu ok la..pernah baca jugak menda ni.Injection tak perlu panas lama-lama.

tapi kena pikir jugak minyak-minyak lain dalam kereta tu.Minyak gear bagai.Piston la,apa menda la barang-barang lain.Bagi minyak menyelit sikit orang kata.Kena ngam sikit sebelum gerak.kan?

Kalau pakai minyak yang melekat macam cicak tu,ok la kot.

Panas sikit-sikit sudah la.

haha..

watson nyambek pun warm up dulu.

PURPLE is LOVE said...

haah..

setuju dgn anon, walopon tak pandai sgt bab2 kete ni,

tapi adik gua ckp at least bg la segala minyak2 yg ada tu sampai ke destinasi msg2.

hahah, so gua start le gak 2-3 minit before jalan.

fndrocka said...

apesal kereta mak gua kalau tak start 2/3 hari...masuk hari ke-4 dah tak mahu hidup...dah gua pulak kena tolak...gua mana ada kerajinan

cHeQgu sQema said...

kenala.. kete baru.. kene tunggu lampu biru tu padam... lama gak.. dalam 3 4 minit

rammyd said...

hahaha. gua nek beskal. nak kena panaskan tayar dulu tak??


natham pancut sperma

hEarTLeSs said...

luca, gua tag lu sila lihat

sayemahuhidupgembira

she-G said...

ale..bukan kena panaskan sampai panas gile..hangat2 je..kira cam org kata manusia pon buat senaman pe..baru dah tua tak kriuk2

she-G said...

popo tu org kah???
maaf la...kalo kat umah..popo tu..
bahasa terhormat untuk membuang besar