Thursday, July 29, 2010

(PM) belilah barangan buatan malaysia

kisah 1
******
ada satu iklan di tv sekarang ni.

pelakon dia zarina af, x-gf khai af. mula2 dia tengok satu baju tu, harga baju tu rm328. buatan malaysia. dia letak balik baju tu, tak nak beli. apa kelas barangan buatan malaysia, ye dok?

tiba2 dia flashback balik zaman dia sekolah. time dia nyanyi negaraku kat perhimpunan sekolah, terus semangat cintakan negara hasil didikan biro tatanegara terpacul dari diri dia.

dia terus amik baju buatan malaysia berharga rm328 tu, dia peluk erat2 dek kerna cintanya dia pada negara.

fin.

kisah 2
******
PM mula bercuti ke luar negara hingga 10 Ogos.

12 comments:

Fa-T said...

ahaha.....

Najib Razak said...

Bercuti pun salah ke?

Abdullah Ahmad Badawi said...

Polis kata jangan

she-G said...

ces....kalo rege mahal nak mam... biar la buatan mlaysia pon...

kate suruh belanja berhemah..apedaa...

Q said...

nak carik barang malaysia kat sana kot

mikhaelahmad said...

tulah madefaker. suruh rakyat jimat. tapi kalau harga local pon dah macam imported, macamana nak jimat, ye dak?

*suruh rakyat jimat, dia sendiri vacation oversea. dia kacak kan?

**gua taknak guna 'beliau'. dia tidak layak.

zan said...

Darjat lu makin tinggi pabila 2 pelengkap teori RAHMAN komen kat sini..

Esok kasi emel detail lu kat wa. Nak passing kat kekanda Mizan suruh kasi lu Tan Sri..

the sastraboy said...

kat oversea. xde sape nk tgk hubby dia. rosmah. pki bikini. haha!

am3r said...

ahahaha

fndrocka said...

kalau bercuti kt Mesia...privasi takdak

aaaa said...

Bercuti dalam malaysia kang...Mahfuz pulak bising-bising kata nak menghalang siasatan.Depa niiii.. serba-serbi tak kena aihhh....

http://www.malaysiakini.com/news/129927

mamarempit said...

328??? perghhh....