Friday, April 22, 2011

Makan

Gua ingat lagi, dulu-dulu nak makan pun kadang-kadang gua takde wang. Gua pernah order yong tau fu lepas order baru gua tanya harga, sebatang yang besar tu je RM5. gua ambil macam2, sebab dekat Ipoh kalau RM5, gua boleh makan macam-macam. Gua takde wang yang cukup, gua tak jadi beli.

Time sekolah menengah wataniah dulu pun, gua pernah takde wang. Kawan gua ajak gua pergi makan kat depan sekolah, gua takdak wang, gua follow je. Abis makan, gua ingat member gua nak belanja, rupanya tak. Gua terpaksa berhutang dengan makcik tu.

Time belajar kat universiti, gua juga pernah makan roti dengan air kotak je. Takpun makan nasi dekat student corner Seksyen 2. RM2 je.

Sekarang ni dah tak kebulur dah.

Siapa yang takdak wang nak makan, datang jumpa gua, gua boleh belanja makan. Tapi biar betul2 takdak wang la. kalau sebab pemalas babi nak kerja, jangan jumpa gua, sila bunuh diri.

7 comments:

LS said...

quote lu "pemalas babi" tu gua tabik. terbaik.

Mohd Khusairi Mat Akhir said...

cantek.

bact said...

gua respek lu brader..
hidup susah tapi tak nyusahkan org lain..

areleaf said...

power power,lu memang power..bila gua betul-betul takde duit nanti gua datang tuntut nasik kat lu..

harap bukan makian yang lu akan jamu kat gua nanti...

Amalina dan Benda Kecil said...

hahaha..aku pernah makan nasi student rm2 tu..mse student, tak makan dua hari pun aku pernah..mengigil sial.

Ateeka Amer said...

gua student. biasalah kalau selalu kering dan sengkek kan? sila belanja. gua makan tak banyak.

sharifah medula said...

gila sadis member kau. bole pulak dia tak bayarkan. takde perasaan simpati lansung ye?