Sunday, July 3, 2011

Pakai Baju Kuning

Polis haramkan rakyat Malaysia pakai baju kuning la ni.

Bukan takat baju belah luar. Belah dalam pun tak boleh, gila babi betul.

Gua rasa ada 3 pesen orang tengah gelisah sekarang ni.

1. Tim bolo Malaysia.
Nak main bolo pun tak tenteram, mana tau tiba2 polis masuk padang tangkap.

2. Penyokong2.
Jangan salahkan rakyat kalau game lawan Liverpool, Chelsea dan Arsenal nanti, takdw sorang pun datang pakai jersi rasmi Malaysia.

3. Sultan Melaka
Dia ni tengah lepak2 pun pakai coat kuning. Sia2 ye dok tempah mahal2 tapi tak pakai. Takkan dia nak tempah coat warna pink pulak? Gila tak sultan melaka.
Published with Blogger-droid v1.7.2

10 comments:

Jerry Ghazali said...

Perhimpunan Bersih punya pasal, asal orang pakai tshirt warna kuning kena tangkap. aku cuma kesian kat staff Digi sebelah opis aku, baik majikan dorang adakan perintah darurat terhadap staff dia, nanti kena tangkap polis pulak.

dasar Xanthophobia sungguh!

Pwincess9 Juhary said...

huahahhaha... gila... baju kuning je kot... badigol sood sungguh lah yeee... diorang agaknya mmg pegang ajaran ni..

biar salah tangkap, jangan salah lepas...

natijahnya.. semua ke dalam.

Anonymous said...

Semua orang tahu baju kuning apa yang dimaksudkan.Cuma,ada orang yang suka "buat-buat bengap @ buat-buat tak faham" tentang baju kuning yang dimaksudkan,dan,seterusnya buat-buat kelakar dengan rakan-rakan.Bila kena tangkap dengan polis,aksi "buat-buat bengap @ buat-buat tak faham" ini diteruskan dengan harapan dapat lah nanti masuk dalam malaysiakini atau harakah.Dua akhbar ni,mungkin "Holy Grail" lah kot bagi puak yang suka baring atas jalan.

Kelakar.

Luca DK said...

O.k,
tolong bagitau apa salahnya pakai baju kuning, tak kiralah baju atas sebab apa sekalipun?

Kalau dapat bagi jawapan solid, kita pergi ke peringkat seterusnya.

Jika tidak, sila pergi makan taik dan mampos.

Anonymous said...

Kadang-kadang,aku pelik jugak.Kenapa benda mudah macam ni nak dirumitkan?

Benda ni mudah je luca.Kisahnya,ada pihak nak buat perarakan besar-besaran.Mereka menggunakan Tagline bersih.Baju rasmi pula warna kuning.

Jadi,disebabkan baju kuning ni melambangkan perarakan BERSIH buat MASA SEKARANG,(sultan melaka tu dah tibai lama dah baju kuning-kuning ni)maka,sebarang aktiviti pakai baju kuning ramai-ramai,penggunaan kata bersih yang bermaksud 'ke arah itu',dinamakan Provokasi.Mudah je kan?

Aku rasa,kau dah cukup bijak dan matang untuk tahu apa itu erti provokasi.

Anonymous said...

Gua pulak merasakan provokasi tu datangnya dari baju merah dan juga baju melayu kaler itam pakai setanjak tu.

Itu kenapa tak ditangkap pulak?

Anonymous said...

Gua tulis tak bermaksud gua sokong Bersih, sebab bagi gua idea sama tak patut diulang 2 kali. Itu memboringkan.

Ada satu kawan cina gua cakap, itu orang buat BERSIH bodoh. Kalau dia, dia buat banyak kaler, ada berapa tuntutan, setiap satu kaler melambangkan satu tuntutan. Barulah semua orang kena tangkap.

Sekarang ni, gua just nak tahu, atas kesalahan orang baju kuning itu ditangkap. Ini soal hak. Gua nak tengok dekat mana ada cakap kita tak berhak nak pakai baju kuning. Tak kiralah untuk Bersih ke, Kotor ke, Gotong Royong ke, Outing ke, tapi dekat mana ada tulis benda tu kita tak boleh pakai?

Kalau soal hak kita pun kita tak boleh nak pertahankan, tak payah iduplah jadi orang la. Baik jadi robot. Takpun anjing.

Anonymous said...

Anon July 4, 2011 7:43 PM: Itu datang selepas geng baju kuning mulakan dulu.Kalau baju kuning stop,geng baju warna lain pun stop.Simple.Kan?

Anonymous said...

Yang paling simple, polis bagi je satu jalan dorang nak berarak.

Buat macam perarakan hari merdeka takpun perarakan maulidur rasul. Takpun buat macam Jom Heboh.

Manusia ni lagi dilarang, lagi dia nak. So, bagi je dia berarak dari jalan parlimen tu sampai jalan istana.

Abis berarak, balik lah dia.

Semua hepi.

Anonymous said...

anon July 5, 2011 12:12 PM:

PM da offer stadium.bagi memorandum terus kat sultan.takda kecoh2,diorang taknak.degil.