Monday, October 3, 2011

Orang gila bawak kereta

1. Bawak kereta macam orang gila.

2. Suka sangat pasang high beam. Tengok jam pun nak pasang high beam.

3. Keluar simpang takdenya nak tengok kiri kanan.

4. Keluar2 simpang terus break mengejut, macam pukimak.

5. Potong kereta memang tak pakai otak la, kalau potong tak lepas bukannya nak masuk lane balik, lagi laju ada, jalan tu bapak dia punya gamaknya.

5. Dekat jalan dia, kemain handal, masuk highway semua kecut telor.

O.k, itu adalah kesimpulan yang gua dapat bila gua memandu pulang dari Tanjung Leman ke Kolompo semalam.

Dekat atas highway, tengok plate J, memang gua tak bagi chance punya. Takdelah handal benar rupanya. Reti pulak bawak kereta beradap.

6 comments:

wann afzan said...

plate J memang gitu

Rara. said...

itu namanya memandu secara membabi buta.hehe!

SM said...

babi yang buta.

yummien straggy said...

orang johor kalo memandu lane kanan,seperti memandu di lane kiri..
mereka sangat barat..hehe!

(org johor jgn mara,saye org johor juge*)

MushroomCute@Mariea said...

Keter saya plate J...try dtg sini memandu dengan plate P plak... gerenti senarai tu jadi berganda-ganda...

Anonymous said...

aku g penang lg teruk...2 lane da jd 4...dkt J x penah jpa lak...aiyooo sesak pala